Preskocit navigáciu

Príslušníci ČS PSR ,,o kvapku lepší“


Príslušníci ČS PSR ,,o kvapku lepší“
V pondelok 12. februára spustil Slovenský Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou Slovenskej republiky  v poradí 23. ročník celoslovenskej kampane s názvom Valentínska kvapka krvi.
 
K otváraciemu odberu krvi na pracovisku Národnej transfúznej služby Slovenskej republiky v bratislavskom Ružinove sa pridalo aj šestnásť darcov z radov Čestnej stráže prezidenta SR.

Do priestorov odberového miesta prišli darcov krvi podporiť; prezident Slovenského Červeného kríža doc. MUDr. Viliam Dobiáš, ambasádorka darcovstva krvi Aneta Parišková a generálna sekretárka Slovenského Červeného kríža Zuzana Rosiarová.
 
Vždy je podstatou prilákať a povzbudiť ľudí, aby sa na chvíľku zastavili a venovali trocha svojho času pre dobrú vec. Veľmi ma teší, že sa do druhej najväčššej kampane Slovenského Červeného kríža, ktorá je už tradične spojená s Dňom zaľúbených pravidelne zapájajú aj príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR,“ zdôraznila v rozhovore generálna sekretárka SČK Zuzana Rosiarová.
 
Celoslovenská kampaň Slovenského červeného kríža s podtitulom Na Valentína o kvapku lepší potrvá do 16. marca 2018. Cieľom náborovej kampane je podporenie bezpríspevkového darcovstva krvi a získanie nových darcov prevažne z radov mladých ľudí. Záujemcovia môžu darovať životodarnú tekutinu na viacerých odberných miestach, alebo prostredníctvom mobilných odberov v organizáciách, školách a firmách v rámci Slovenskej republiky.
 

Príslušníci ČS PSR ,,o kvapku lepší“Príslušníci ČS PSR ,,o kvapku lepší“Príslušníci ČS PSR ,,o kvapku lepší“Príslušníci ČS PSR ,,o kvapku lepší“Príslušníci ČS PSR ,,o kvapku lepší“Príslušníci ČS PSR ,,o kvapku lepší“

Autor: kpt. Ing. Andrea RIŠIANOVÁ , Foto: čat. Michal POTOCKÝ - Dátum: 13.02.2018
Čítanosť: 3237
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share