Preskocit navigáciu

Slovenskí športovci zložili prezidentovi olympijský sľub


Slovenskí športovci  zložili prezidentovi olympijský sľub
V dňoch 9. až 25. februára 2018 sa v Južnej Kórei uskutočnia XXIII. zimné olympijské hry. V pätnástich disciplínach si  zmeria svoju fyzickú zdatnosť celkom deväťdesiatdva štátov. Za Slovenskú republiku zabojuje o medaile päťdesiatšesť  športovcov, medzi ktorými nebudú chýbať ani športovci z Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica.
 
V utorok 30. januára sa v historickej budove Národnej rady SR uskutočnil slávnostný ceremoniál, počas ktorého slovenskí olympionici, paraolympionici ako aj členovia realizačných tímov slovenských výprav zložili olympijský sľub prezidentovi Slovenskej republiky Andrejovi Kiskovi pred odchodom na zimné olympijské hry do juhokórejského Pjongčangu.
 
Slávnostný sľub za olympionikov predniesla bežkyňa na lyžiach Alena Prochádzková a za paraolympionikov zjazdový lyžiar Martin France.
 
Po sľube nasledovala štátna hymna a príhovor nášho najvyššieho predstaviteľa. „Už o pár dní začne najkrajší sviatok športovcov. Už o pár dní sa zapáli olympijský oheň a my všetci doma vás budeme s napätím sledovať. Nie každý môže dosiahnuť na medailu. Ale o čo vás prosím, olympionikov aj paralympionikov, nechajte na športovisku svoje srdce. Tak, aj keď nebudete mať športové šťastie, tak celá krajina to ocení a všetci budeme na vás pyšní.“

Slávnostný ceremoniál v historickej budove Národnej rady SR zabezpečili na vysokej profesionálnej úrovni príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR.
 

Športovci zložili prezidentovi olympijský sľubŠportovci zložili prezidentovi olympijský sľubŠportovci zložili prezidentovi olympijský sľubŠportovci zložili prezidentovi olympijský sľubŠportovci zložili prezidentovi olympijský sľubŠportovci zložili prezidentovi olympijský sľub

Autor: kpt. Ing. Andrea RIŠIANOVÁ , Foto: čat. Michal POTOCKÝ - Dátum: 31.01.2018
Čítanosť: 2940
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share