Preskocit navigáciu

Slávnostný nástup útvaru s puncom výnimočnosti


Slávnostný nástup útvaru s puncom výnimočnosti
V stredu 20. decembra sa v priestoroch Duklianskych kasární uskutočnil slávnostný nástup útvaru pri príležitosti návštevy prezidenta Slovenskej republiky a hlavného veliteľa Ozbrojených síl Slovenskej republiky.
 
V úvode slávnostného nástupu sa jednotkám s hrdosťou v hlase prihovoril prezident Andrej Kiska, ktorý sa príslušníkom útvaru poďakoval za profesionálny prístup pri plnení náročných úloh v prospech hlavy štátu, Slovenskej republiky a jej ozbrojených síl.
 
„Čestná stráž reprezentuje nielen prezidenta, ale celú našu krajinu. Jej členovia sú pre mňa pýchou, keď vedľa mňa pri oficiálnom prijatí stojí iný prezident,“ zdôraznil hlavný veliteľ ozbrojených síl.
 
Posledný nástup útvaru v roku 2017 mal punc výnimočnosti. Niesol sa nielen v duchu blížiacich sa vianočných sviatkov, ale predovšetkým v duchu slávnostnej rozlúčky s odchádzajúcim veliteľom útvaru.
 
Veliteľ Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky plukovník Miroslav Ištván predstúpil pred nastúpený útvar a niekoľkými vetami zhodnotil svoje pôsobenie v Ozbrojených silách Slovenskej republiky. Vo svojom príhovore nezabudol poďakovať príslušníkom útvaru za dlhoročnú podporu a spoluprácu.
 
,,Vážení dôstojníci, poddôstojníci, mužstvo, vážení zamestnanci,
 
po 31 rokoch strávených vo vojenskej uniforme som sa rozhodol, že 31. decembra 2017 skončím svoje pôsobenie v Ozbrojených silách Slovenskej republiky. Dovoľte mi, aby som Vám zo srdca poďakoval za dlhoročnú podporu a spoluprácu, vďaka ktorej som zvládol povinnosti vyplývajúce zo zastávanej veliteľskej funkcie – veliteľ Čestnej stráže prezidenta SR,“ zdôraznil s dojatím v hlase odchádzajúci veliteľ čestnej stráže.
 
K odchodu veliteľa sa vyjadril aj prezident republiky: ,,Dnes pre mňa bolo veľkou cťou rozlúčiť sa s dlhoročným veliteľom čestnej stráže plukovníkom Ištvánom a odovzdať mu ďakovnú medailu prezidenta Slovenskej republiky. Plukovník Ištván strávil 31 rokov v ozbrojených silách, 23 rokov v čestnej stráži a 7 rokov bol veliteľom čestnej stráže.“
 
Na záver nástupu sa odchádzajúcemu veliteľovi útvaru v mene Vojenskej kancelárie prezidenta SR poďakoval za dlhoročnú spoluprácu aj náčelník Vojenskej kancelárie prezidenta SR brigádny generál Vladimír Šimko, ktorý prítomným k blížiacim vianočným sviatkom zaželal príjemné prežitie vianočných sviatkov a v nastávajúcom roku veľa zdravia, šťastia, osobných a pracovných úspechov.

Slávnostný nástup útvaru s puncom výnimočnostiSlávnostný nástup útvaru s puncom výnimočnostiSlávnostný nástup útvaru s puncom výnimočnostiSlávnostný nástup útvaru s puncom výnimočnostiSlávnostný nástup útvaru s puncom výnimočnostiSlávnostný nástup útvaru s puncom výnimočnosti

Autor: kpt. Ing. Andrea RIŠIANOVÁ , Foto: kpt. Ing. Andrea RIŠIANOVÁ - Dátum: 21.12.2017
Čítanosť: 3533
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share