Preskocit navigáciu

Pietna spomienka na padlých hrdinov 1. svetovej vojny


Pietna spomienka na padlých hrdinov 1. svetovej vojny
Pri príležitosti blížiaceho  Dňa vojnových veteránov (11. november) sa v stredu 8. novembra  na vojnovom cintoríne v Trenčíne - Kubre uskutočnil pietny akt kladenia vencov.

K pamätníku padlých hrdinov 1. svetovej vojny prišiel spolu s predstaviteľmi rezortu obrany vzdať hold a úctu aj najvyšší predstaviteľ Slovenskej republiky, prezident a hlavný veliteľ Ozbrojených síl Slovenskej republiky Andrej Kiska.
 
Hlava štátu vo svojom príhovore poďakovala iniciatíve Klubu generálov SR pod vedením genpor. v. v. Pavla Honzeka za dozor nad rekonštrukciou zabudnutého vojenského cintorína, ktorý je miestom posledného odpočinku pre 771 vojakov.
 
K zabezpečeniu dôstojnej spomienky na padlých hrdinov 1. svetovej vojny na cintoríne v Trenčíne – Kubre prispeli položením venca v mene prezidenta SR príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR.

Pietna spomienka na padlých hrdinov 1. svetovej vojnyPietna spomienka na padlých hrdinov 1. svetovej vojnyPietna spomienka na padlých hrdinov 1. svetovej vojnyPietna spomienka na padlých hrdinov 1. svetovej vojnyPietna spomienka na padlých hrdinov 1. svetovej vojnyPietna spomienka na padlých hrdinov 1. svetovej vojny

Autor: kpt. Ing. Andrea RIŠIANOVÁ , Foto: kpt. Ing. Andrea RIŠIANOVÁ, Ivan KELEMENT - MO SR - Dátum: 09.11.2017
Čítanosť: 2911
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share