Preskocit navigáciu

Príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR plniaci úlohy v operácii UNFICYP si pripomenuli 98. výročie tragickej smrti generála M. R. Štefánika


Príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR plniaci úlohy v operácii UNFICYP si pripomenuli 98. výročie tragickej smrti generála M. R. Štefánika
4. máj je pamätný deň pre všetkých Slovákov. V tento deň si pripomíname tragickú smrť jednej z najvýznamnejších osobností slovenských národných dejín - generála Milana Rastislava Štefánika.

Milan Rastislav Štefánik bol človekom, ktorý počas svojho krátkeho života urobil pre Slovensko veľmi veľa a dokázal ho svojimi činmi zviditeľniť aj v medzinárodnom prostredí. Život tohto politika, vedca, diplomata, vojenského pilota a generála ostal pre nás trvalou spomienkou a inšpiráciou. Štefánikove úspechy, ktoré prekročili hranice našej vlasti, sú cenným dedičstvom nielen pre Slovákov, ale aj pre ostatné národy Európy a sveta.

4. mája 2017 sme si pripomenuli nielen 98. výročie smrti velikána slovenského národa, ale aj jeho historický odkaz, ktorý zanechal súčasnej i budúcej generácii.

Tento spomienkový deň si pripomenuli aj príslušníci mierových síl OSN SLOVCON v operácii UNFICYP vo Famaguste v tábore, ktorý symbolicky nesie meno po tomto významnom Slovákovi – Tábor generála Štefánika.

Na počesť jeho pamiatky bol zorganizovaný nástup príslušníkov SLOVCON pri pamätníku M. R. Štefánika na veliteľstve Sektoru 4. Na nástupe sa aktívne podielali a útvar Čestnej stráže prezidenta SR vzorne reprezentovali aj jeho siedmi príslušníci, ktorí momentálne plnia úlohy v operácii UNFICYP na Cypre.

Príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR plniaci úlohy v operácii UNFICYP si pripomenuli 98. výročie tragickej smrti generála M. R. ŠtefánikaPríslušníci Čestnej stráže prezidenta SR plniaci úlohy v operácii UNFICYP si pripomenuli 98. výročie tragickej smrti generála M. R. ŠtefánikaPríslušníci Čestnej stráže prezidenta SR plniaci úlohy v operácii UNFICYP si pripomenuli 98. výročie tragickej smrti generála M. R. ŠtefánikaPríslušníci Čestnej stráže prezidenta SR plniaci úlohy v operácii UNFICYP si pripomenuli 98. výročie tragickej smrti generála M. R. ŠtefánikaPríslušníci Čestnej stráže prezidenta SR plniaci úlohy v operácii UNFICYP si pripomenuli 98. výročie tragickej smrti generála M. R. ŠtefánikaPríslušníci Čestnej stráže prezidenta SR plniaci úlohy v operácii UNFICYP si pripomenuli 98. výročie tragickej smrti generála M. R. Štefánika

Autor: kpt. Ing. Andrea Rišianová, npor. Ing. Boris Novotný , Foto: rtn. Ľudovít Vereš - Dátum: 05.05.2017
Čítanosť: 2977
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share