Preskocit navigáciu

Monacký panovník knieža Albert II. pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky


Monacký panovník knieža Albert II. pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky
V dňoch 2. - 3. mája 2017 pricestoval na dvojdňovú oficiálnu návštevu Slovenska monacký korunný princ Albert II. ( celým menom Albert Alexandre Louis Pierre Grimaldi).
 
Oficiálna návšteva monackého panovníka na Slovensku začala slávnostným privítacím ceremoniálom na prednom nádvorí Grasalkovičovho paláca. Plné pocty zabezpečili na vysokej profesionálnej úrovni príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR pod velením veliteľa Čestnej stráže prezidenta SR plukovníka Miroslava Ištvána.
 
Po privítaní sa uskutočnili bilaterálne rokovania. Jednou z tém rokovaní bolo využitie potenciálu menších krajín v rámci rozvoja cestovného ruchu a inovácií.
 
„To, čo rozhoduje o úspešnosti krajiny, nie je jej rozloha, ale to, ako vie využiť možnosti svojho rozvoja a ako zodpovedne sa predstavitelia danej krajiny k rozvoju postavia,“ povedal slovenský prezident.
 
Súčasťou programu prvého dňa oficiálnej návštevy monackého kniežaťa na Slovensku bolo otvorenie slovensko-monackého ekonomického fóra, stretnutie s predsedom vlády Robertom Ficom, prehliadka pamätníka Brána Slobody na Devíne a prehliadka hradu Devín. Prvý deň oficiálnej návštevy kniežaťa Alberta II. na Slovensku ukončila slávnostná večera podávaná prezidentom SR.  
 
Návšteva monackého panovníka pokračuje v stredu 3. mája, kedy navštívi Danubiana Meulensteen Art Museum a multifunkčný športový areál x-bionic equestor sphere v Šamoríne.

Monacký panovník knieža Albert II. pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyMonacký panovník knieža Albert II. pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyMonacký panovník knieža Albert II. pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyMonacký panovník knieža Albert II. pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyMonacký panovník knieža Albert II. pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyMonacký panovník knieža Albert II. pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky

Autor: kpt. Ing. Andrea Rišianová , Foto: kpt. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 03.05.2017
Čítanosť: 2840
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share