Preskocit navigáciu

V Senici si pripomenuli 72. výročie oslobodenia mesta


V Senici si pripomenuli 72. výročie oslobodenia mesta
Pri príležitosti 72. výročia oslobodenia mesta Senica spod fašistickej okupácie sa v piatok, 7. apríla na námestí Oslobodenia v Senici uskutočnil pietny akt kladenia vencov.

Úctu a vďaku vojnovým obetiam, ktoré sa z frontových línií nikdy nevrátili prišli k soche Víťazstvo okrem oficiálnych predstaviteľov mesta, zástupov Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov a širokej verejnosti vzdať aj veliteľ sídla prezidenta SR plukovník Norbert Kádek a veliteľ Čestnej stráže prezidenta SR plukovník Miroslav Ištván.

Udalosti z obdobia fašistickej okupácie priblížil prítomným prelet ruského lietadla z obdobia 2. svetovej vojny MIG-3, v podaní Záhoráckeho aoroklubu.

Dôstojnú spomienku na obete fašistickej okupácie zabezpečili položením venca v mene prezidenta Slovenskej republiky príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR.



V Senici si pripomenuli 72. výročie oslobodenia mestaV Senici si pripomenuli 72. výročie oslobodenia mestaV Senici si pripomenuli 72. výročie oslobodenia mestaV Senici si pripomenuli 72. výročie oslobodenia mestaV Senici si pripomenuli 72. výročie oslobodenia mestaV Senici si pripomenuli 72. výročie oslobodenia mesta

Autor: kpt. Ing. Andrea RIŠIANOVÁ , Foto: Archív ČS PSR - Dátum: 10.04.2017
Čítanosť: 2533
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share