Preskocit navigáciu

Prezident v rámci pracovného výjazdu navštívil Horehronie


Prezident v rámci pracovného výjazdu navštívil Horehronie

V pondelok 3. apríla prezident SR Andrej Kiska navštívil mesto Brezno a obec Podbrezovú.

Andrej Kiska v rozhovore ocenil, že samospráva podniká kroky na zlepšenie infraštruktúry s cieľom pritiahnuť investorov. Za prednosť Brezna prezident považuje prírodu v jeho okolí: „Horehronie je nádherný kraj. Muránska planina či Telgárt sú nádherné oblasti Slovenska, ktoré sú často neobjavené aj nami, Slovákmi, a nieto ešte zahraničím. Takže je otázka, čo spraviť, aby sme túto prírodu ukázali ľuďom a aby sa sem mali ako dostať.“

Program pracovnej návštevy prezidenta pokračoval stretnutím s vedením Gymnázia Jána Chalupku, s vedením a študentmi Hotelovej a Obchodnej akadémie, s ktorými diskutoval aj o náraste extrémizmu. Hlava štátu navštívila Centrum právnej pomoci a zúčastnila sa pietneho aktu kladenia vencov.

V závere pracovného výjazdu náš najvyšší ústavný činiteľ navštívil Železiarne Podbrezová, kde rokoval s vedením spoločnosti a zúčastnil sa prehliadky oceliarne.

Pietny akt kladenia vencov na Námestí gen. M. R. Štefánika v Brezne zabezpečili na vysokej profesionálnej úrovni príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR.

V Brezne náš najvyšší ústavný činiteľ v rámci pracovného výjazdu rokoval s predstaviteľmi mesta o problémoch regiónu, o nezamestnanosti a rozvoji infraštruktúry.


Prezident v rámci pracovného výjazdu navštívil HorehroniePrezident v rámci pracovného výjazdu navštívil HorehroniePrezident v rámci pracovného výjazdu navštívil HorehroniePrezident v rámci pracovného výjazdu navštívil HorehroniePrezident v rámci pracovného výjazdu navštívil HorehroniePrezident v rámci pracovného výjazdu navštívil Horehronie

Autor: kpt. Ing. Andrea RIŠIANOVÁ , Foto: Archív ČS PSR - Dátum: 04.04.2017
Čítanosť: 2458
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share