Preskocit navigáciu

Slávnostný nástup útvaru


Slávnostný nástup útvaru
Ráznym podaním hlásenia náčelníkovi Vojenskej kancelárie prezidenta SR brigádnemu generálovi Vladimírovi Šimkovi sa dnes, v priestoroch Duklianskych kasární začal slávnostný nástup Čestnej stráže prezidenta SR, zorganizovaný pri príležitosti ustanovenia podplukovníka Andreja Tvrdoňa do funkcie náčelníka štábu Čestnej stráže prezidenta SR.

V krátkom príhovore náčelník Vojenskej kancelárie prezidenta SR oboznámil útvar s predchádzajúcim pôsobením podplukovníka Tvrdoňa v Ozbrojených silách SR.

,,Podplukovník Tvrdoň si oblieka vojenskú uniformu od roku 1995. Medzi posledné zastávané funkcie nového náčelníka štábu patrila funkcia zástupca veliteľa 12. mechanizovaného práporu v Nitre a funkcia zástupca veliteľa 13. mechanizovaného práporu v Leviciach. V roku 2015 v rámci plnenia úloh mimo územie Slovenskej republiky pôsobil podplukovník Tvrdoň vo vojenskej operácii EUFOR-ALTHEA v Bosne a Hercegovine," uviedol brigádny generál Šimko.

Na záver príhovoru a  slávnostného nástupu brigádny generál Šimko zaželal novému náčelníkovi štábu pevné zdravie, veľa osobných a pracovných úspechov, veľa elánu a entuziazmu pri plnení náročných úloh v prospech prezidenta SR.
 


Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 18.07.2016
Čítanosť: 3456
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share