Preskocit navigáciu

Americkí kadeti navštívili prezidentovu stráž


Americkí kadeti navštívili prezidentovu stráž
Dnes v sprievode svojich veliteľov navštívili priestory Duklianskych kasární kadeti Výcvikového centra dôstojníkov v zálohe (Reserve Officers Training Centre).

Príslušníci útvaru si pre vzácnu návštevu pripravili bohatý program. V úvode prezentácie sa kadeti oboznámili s úlohami a poslaním útvaru, výstrojom a výzbrojou Čestnej stráže prezidenta SR. Príjemným spestrením programu amerických kadetov bolo hudobné vystúpenie orchestrálneho hráča, hudobníka – sólistu čatára Ondreja Slávika.

Ukážku netradičných cvikov so zbraňou pod vedením čatára Stanislava Štrbavého a ukážku sebaobrany pod vedením rotného Štefana Skrežinu kadeti sledovali so zatajeným dychom. Precíznosť vykonávaných cvikov, ale aj dynamickosť a bojové nasadenie príslušníkov útvaru zaujala kadetov natoľko, že sa sami rozhodli vyskúšať  prevedenia jednotlivých cvikov.

V rámci návštevy útvaru zahraniční kadeti navštívili aj Sieň cti a tradícií ČS PSR, kde sa oboznámili s históriou útvaru, dobročinnou aktivitou ako aj športovými úspechmi príslušníkov útvaru. Na pravé poludnie si kadeti na prednom nádvorí Grasalkovičovho paláca pozreli výmenu stráží.

Kadeti Výcvikového centra dôstojníkov v zálohe zavítali na útvar ČS PSR už po siedmykrát. Návšteva vznikla z iniciatívy Úradu obrannej spolupráce (Office of Defence Cooperation) a veľvyslanectva Spojených štátov amerických na Slovensku.

Americkí kadeti navštívili prezidentovu strážAmerickí kadeti navštívili prezidentovu strážAmerickí kadeti navštívili prezidentovu strážAmerickí kadeti navštívili prezidentovu strážAmerickí kadeti navštívili prezidentovu strážAmerickí kadeti navštívili prezidentovu strážAmerickí kadeti navštívili prezidentovu strážAmerickí kadeti navštívili prezidentovu strážAmerickí kadeti navštívili prezidentovu strážAmerickí kadeti navštívili prezidentovu strážAmerickí kadeti navštívili prezidentovu strážAmerickí kadeti navštívili prezidentovu stráž

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová, rtn. Ľudovít Vereš - Dátum: 04.07.2016
Čítanosť: 2964
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share