Preskocit navigáciu

Slovensko navštívil prezident Švajčiarskej konfederácie


Slovensko navštívil prezident Švajčiarskej konfederácie
V pondelok 20. júna pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky prezident Švajčiarskej konfederácie Johann N. Schneider-Ammann.

Program oficiálnej návštevy najvyššieho predstaviteľa Švajčiarskej konfederácie, ktorý je zároveň ministrom hospodárstva, vzdelávania a výskumu začal krátko predpoludním privítacím ceremoniálom na prednom nádvorí Grasalkovičovho paláca.

Po úvodnom privítaní nasledovali bilaterálne rozhovory, počas ktorých vrcholní predstavitelia diskutovali o vzájomných vzťahoch, možnostiach posilnenia vzájomnej spolupráce v obchodnej a investičnej oblasti, ako aj hľadaní možností spolupráce v oblasti inovácií, vedy a výskumu. Dôležitou témou rozhovorov bola bezpečnostná situácia v Európe a vo svete, ako aj blížiace sa predsedníctvo Slovenska v Rade Európskej únie.

Plné pocty počas oficiálnej návštevy švajčiarskeho prezidenta na Slovensku zabezpečili na vysokej profesionálnej úrovni príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky pod velením veliteľa útvaru plukovníka Miroslava Ištvána.

Slovensko navštívil prezident Švajčiarskej konfederácieSlovensko navštívil prezident Švajčiarskej konfederácieSlovensko navštívil prezident Švajčiarskej konfederácieSlovensko navštívil prezident Švajčiarskej konfederácieSlovensko navštívil prezident Švajčiarskej konfederácieSlovensko navštívil prezident Švajčiarskej konfederácie

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: čat. Michal Potocký - Dátum: 21.06.2016
Čítanosť: 3053
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share