Preskocit navigáciu

Popolcová streda – predzvesť vzkriesenia Ježiša Krista


Popolcová streda – predzvesť vzkriesenia Ježiša Krista
Pre kresťanov je 46. deň pred Veľkou nocou známy ako Popolcová streda spájaný so začatím pôstu, ktorý veriacim pripomína dôležitosť pokánia, prehĺbenia viery v Boha i lásky k svojim blížnym.

V stredu 10. februára sa v útvarovej kaplnke Čestnej stráže prezidenta SR rozhodlo svojou účasťou na bohoslužbe  priblížiť duchovnému rozmeru predzvesti najvýznamnejšieho cirkevného sviatku roka pätnásť príslušníkov útvaru.

Vojenský duchovný poručík Peter Dobrovodský v spoločných modlitbách a liturgickom písme  veriacim pripomenul zmysel Popolcovej stredy a na záver bohoslužby príslušníkom Čestnej stráže prezidenta SR nakreslil popolom kríž na čelo. Táto symbolika v prenesenom význame znamená sypanie si popola na hlavu, pokánie pred Bohom a prosenie o odpustenie hriechov.
 

Popolcová streda – predzvesť vzkriesenia Ježiša KristaPopolcová streda – predzvesť vzkriesenia Ježiša KristaPopolcová streda – predzvesť vzkriesenia Ježiša KristaPopolcová streda – predzvesť vzkriesenia Ježiša KristaPopolcová streda – predzvesť vzkriesenia Ježiša KristaPopolcová streda – predzvesť vzkriesenia Ježiša Krista

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 11.02.2016
Čítanosť: 4113
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share