Preskocit navigáciu

Šľachetná tradícia Čestnej stráže prezidenta SR naďalej pokračuje


Šľachetná tradícia Čestnej stráže prezidenta SR naďalej pokračuje
V stredu 13. januára navštívili štyria príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky Detské onkologické oddelenie na bratislavských Kramároch, aby v mene útvaru odovzdali výťažok z dobrovoľnej finančnej zbierky, ktorá sa stala pre Čestnú stráž prezidenta SR už akousi tradíciou. Príslušníci útvaru niekoľko rokov preukazujú svoju šľachetnosť a dobrovoľnou finančnou čiastkou prispievajú detským onkologickým pacientom a ich rodičom s cieľom uľahčiť a spríjemniť im nevyhnutne potrebný pobyt spojený s liečbou v nemocnici.
 
V priebehu mesiaca november a december 2015 sa zamestnancom a príslušníkom útvaru a Vojenskej kancelárie prezidenta Slovenskej republiky podarilo vyzbierať finančnú čiastku 330 Eur, ktorá bola rovným dielom rozdelená a venovaná rodine Muchovej a rodine Šimunovej. Obe rodiny sa z dôvodu dvadsaťštyrihodinovej starostlivosti o chorých synov dostali do nepriaznivej finančnej situácie. Dojatí rodičia Juraja a Samka neskrývali prekvapenie, keď im príslušníci útvaru odovzdávali obálky. S tichým a pokorným hlasom sa poďakovali celému útvaru za podporu a pomoc v ich neľahkej životnej situácii.
 
Prostredníctvom ČS PSR okrem finančnej podpory dostali malí a veľkí pacienti od anonymného darcu veľkú škatuľu plnú školských a didaktických pomôcok, ktoré majú detským pacientom spríjemniť nevyhnutne strávený čas v nemocnici.
 
Po odovzdaní finančného a vecného daru nasledovalo stretnutie s detskými onkologickými pacientmi a ich rodičmi. Vojaci svojou prítomnosťou urobili deťom obrovskú radosť. Pre detských pacientov si pripravili ukážku výstroja, oboznámili ich s organizačnou štruktúrou a hlavnými úlohami útvaru.
 
Príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR majú veľké srdce. Dovoľte mi, aby som sa Vám v mene celého nášho oddelenia srdečne poďakovala za Váš záujem a snahu pomôcť detským onkologickým pacientom. Vašu pomoc si veľmi vážime,“ dodala na záver návštevy vedúca sestra Jana Lauková.
 

Šľachetná tradícia Čestnej stráže prezidenta SR naďalej pokračujeŠľachetná tradícia Čestnej stráže prezidenta SR naďalej pokračujeŠľachetná tradícia Čestnej stráže prezidenta SR naďalej pokračujeŠľachetná tradícia Čestnej stráže prezidenta SR naďalej pokračujeŠľachetná tradícia Čestnej stráže prezidenta SR naďalej pokračujeŠľachetná tradícia Čestnej stráže prezidenta SR naďalej pokračuje

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 16.01.2016
Čítanosť: 3453
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share