Preskocit navigáciu

Príslušník útvaru získal najvyššie ocenenie Slovenského Červeného kríža


Príslušník útvaru získal najvyššie ocenenie Slovenského Červeného kríža
V stredu 25. novembra sa vo Veľkej sále Miestneho úradu v Ružinove uskutočnilo slávnostné ocenenie viacnásobných darcov krvi.
 
Počas slávnostného aktu bolo udelených 127 Bronzových, 69 Strieborných, 54 Zlatých a 19 Diamantových plakiet MUDr. Jána Jánskeho. Najvyššie ocenenie – Medailu profesora MUDr. Jána Kňazovického, ktorá sa udeľuje ženám za 80 a mužom za 100 odberov  si z rúk prezidenta Slovenského Červeného kríža doc. MUDr. Viliama Dobiáša, PhD. prevzalo 12 dobrovoľných darcov životodarnej tekutiny. Za viac ako sto bezpríspevkových odberov krvi získal najvyššie ocenenie SČK aj  príslušník 2. družstva 1. čaty 1. roty Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky čatár Michal Potocký.

V pondelok 30. novembra čatárovi Potockému osobne zablahoželal veliteľ ČS PSR plukovník Miroslav Ištván.
 
Veľmi si vážim všetkých profesionálnych vojakov, ktorí sú pravidelnými darcami krvi. Moja radosť je o to väčšia, keď viem, že aj v radoch Čestnej stráže prezidenta SR slúžia muži a ženy so srdcom na pravom mieste. Prostredníctvom svojho šľachetného činu pomáhajú zachraňovať ľudské životy,“ zdôraznil v rozhovore plukovník Ištván.


Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 12.12.2015
Čítanosť: 3228
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share