Preskocit navigáciu

Slovensko navštívila prezidentka Chorvátskej republiky


Slovensko navštívila  prezidentka Chorvátskej republiky
V stredu 9. decembra začala svoju oficiálnu návštevu Slovenska prezidentka Chorvátskej republiky Kolinda Grabar-Kitarović.

Program oficiálnej návštevy najvyššej predstaviteľky Chorvátskej republiky začal krátko predpoludním privítacím ceremoniálom na prednom nádvorí Prezidentského paláca. Po úvodnom privítaní nasledovali bilaterálne rozhovory počas ktorých vrcholní predstavitelia diskutovali o vzájomných vzťahoch medzi Slovenskom a Chorvátskom, možnostiach posilnenia vzájomnej spolupráce v rôznych oblastiach spoločného záujmu, aktuálnej európskej a bezpečnostnej agende a súčasnej medzinárodnopolitickej situácii.

V súvislosti s migračnou krízou Kolinda Grabar-Kitarović zdôraznila:  ,,Je potrebné riešiť nielen humanitárne záležitosti súvisiace s pohybom migrantov v Európskej únii, ale súvisia s tým aj otázky národnej bezpečnosti, bezpečnosti európskych štátov a potreba hľadania spoločného európskeho prístupu, ktorý by neodstraňoval len následky, ale ktorý by sa venoval hlavne riešeniu príčin migrácie.“

Plné pocty počas oficiálnej návštevy chorvátskej prezidentky na Slovensku zabezpečili na vysokej profesionálnej úrovni príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky pod velením veliteľa útvaru plukovníka Miroslava Ištvána.

Chorvátska prezidentka pricestovala na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyChorvátska prezidentka pricestovala na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyChorvátska prezidentka pricestovala na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyChorvátska prezidentka pricestovala na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyChorvátska prezidentka pricestovala na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyChorvátska prezidentka pricestovala na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová, Marián Garaj - KP SR - Dátum: 11.12.2015
Čítanosť: 3999
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share