Preskocit navigáciu

Slávnostný nástup útvaru pri príležitosti odchodu náčelníka VK PSR


Slávnostný nástup útvaru pri príležitosti odchodu náčelníka VK PSR
Vo štvrtok 27. augusta sa v priestoroch Duklianskych kasární uskutočnil slávnostný nástup útvaru pri príležitosti odchodu náčelníka Vojenskej kancelárie prezidenta Slovenskej republiky generálporučíka Mariána Áča do vojenského dôchodku.
 
Slávnostný nástup otvoril podaním hlásenia náčelníkovi VK PSR veliteľ Čestnej stráže prezidenta SR plukovník Miroslav Ištván. Po prečítaní rozkazu prezidenta Slovenskej republiky ku Dňu Ústavy SR a 71. výročiu Slovenského národného povstania pokračoval nástup útvaru udelením vojenských medailí náčelníka VK PSR a vojenských medailí náčelníka Generálneho štábu OS SR vybraným príslušníkom útvaru.
  
Pred nastúpený vojenský útvar predstúpil s príhovorom generálporučík Marián Áč, ktorý niekoľkými vetami zhrnul a zhodnotil svoje pôsobenie v Ozbrojených silách SR.
 
„Vážení príslušníci útvaru, vážení zamestnanci,
počas 39 krásnych rokov môjho pôsobenia v Ozbrojených silách SR som sa osobne stretol s veľkým počtom príslušníkov ozbrojených síl. Vážim si každého profesionálneho vojaka, ktorý vykonáva svoju prácu srdcom, pre ktorého nie je toto povolanie len prácou, ale predovšetkým poslaním. Som nesmierne rád, že ,,moji,, vojaci, majú v očiach hrdosť, že slúžia v elitnom útvare, útvare Čestnej stráže prezidenta SR.
 
Vojaci moji,
som nesmierne hrdý, že na sklonku svojej vojenskej kariéry som mohol veliť práve Vám. Verím, že aj naďalej budete úspešne pokračovať v šírení dobrého mena pána prezidenta, ČS PSR a Ozbrojených síl SR,“ zdôraznil s dojatím odchádzajúci náčelník VK PSR.
 
Po príhovore generálporučíka Áča sa slova ujal veliteľ útvaru, ktorý sa vo svojom mene, ako aj mene celého útvaru poďakoval odchádzajúcemu náčelníkovi za dlhoročnú spoluprácu a v mene útvaru  mu venoval malý dar.
 
Na záver slávnostného nástupu generálporučík Áč predstavil príslušníkom útvaru svojho nástupcu vo funkcii náčelníka VK PSR, pána plukovníka Vladimíra Šimka a s hrdosťou a pevným stiskom ruky sa rozlúčil s  vojakmi a zamestnancami vo verejnej službe.
 
Po skončení nástupu sa plukovník Vladimír Šimko v sprievode generálporučíka Mariána Áča, veliteľa sídla prezidenta SR plukovníka Norberta Kádeka, staršieho vojenského poradcu plukovníka Miroslava Baka, veliteľa ČS PSR plukovníka Miroslava Ištvána a náčelníka štábu ČS PSR podplukovníka Branislava Vavrinca oboznámil s priestormi útvaru.

Slávnostný nástup útvaru pri príležitosti odchodu náčelníka VK PSRSlávnostný nástup útvaru pri príležitosti odchodu náčelníka VK PSRSlávnostný nástup útvaru pri príležitosti odchodu náčelníka VK PSRSlávnostný nástup útvaru pri príležitosti odchodu náčelníka VK PSRSlávnostný nástup útvaru pri príležitosti odchodu náčelníka VK PSRSlávnostný nástup útvaru pri príležitosti odchodu náčelníka VK PSRSlávnostný nástup útvaru pri príležitosti odchodu náčelníka VK PSRSlávnostný nástup útvaru pri príležitosti odchodu náčelníka VK PSRSlávnostný nástup útvaru pri príležitosti odchodu náčelníka VK PSRSlávnostný nástup útvaru pri príležitosti odchodu náčelníka VK PSRSlávnostný nástup útvaru pri príležitosti odchodu náčelníka VK PSR
1 2 >>

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: des. Michal Potocký - Dátum: 28.08.2015
Čítanosť: 8226
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share