Preskocit navigáciu

Americkí kadeti navštívili Čestnú stráž prezidenta SR


Americkí kadeti navštívili Čestnú stráž prezidenta SR
V pondelok 13. júla v sprievode svojich veliteľov navštívili priestory Duklianskych kasární kadeti Výcvikového centra dôstojníkov v zálohe (Reserve Officers Traninig Centre). Dvadsaťštyri kadetov v mene veliteľa Čestnej stráže prezidenta SR privítali: major Ján Krajčovič, nadporučíčka Andrea Rišianová, štábny nadrotmajster Ján Štefan a rotný Emil Duraj.

Príslušníci útvaru si pre vzácnu návštevu pripravili bohatý program. V úvode prezentácie sa americkí kadeti oboznámili s úlohami a poslaním útvaru, výstrojom a výzbrojou ČS PSR. Príjemným spestrením programu amerických kadetov bola i ukážka netradičných cvikov so zbraňou pod vedením rotného Attilu Mestera a dynamická ukážka sebaobrany pod vedením rotného Jozefa Aľušíka. Dynamickosť a bojové umenie príslušníkov ČS PSR kadetov natoľko zaujala, že ten najodvážnejší sa rozhodol porovnať si svoje sily s rotným Aľušíkom. Elitný príslušník ČS PSR predviedol svoje bojové umenie a s úsmevom na tvári pomohol vstať porazenému vyzývateľovi zo zeme. V poobedňajších hodinách si kadeti pozreli výmenu stráží pred Prezidentským palácom a pokračovali vo svojom programe.

Kadeti Výcvikového centra dôstojníkov v zálohe zavítali na útvar ČS PSR už po šiestykrát. Návšteva vznikla z iniciatívy Úradu obrannej spolupráce (Office of Defence Cooperation) a veľvyslanectva Spojených štátov amerických na Slovensku.

Americkí kadeti navštívili Čestnú stráž prezidenta SRAmerickí kadeti navštívili Čestnú stráž prezidenta SRAmerickí kadeti navštívili Čestnú stráž prezidenta SRAmerickí kadeti navštívili Čestnú stráž prezidenta SRAmerickí kadeti navštívili Čestnú stráž prezidenta SRAmerickí kadeti navštívili Čestnú stráž prezidenta SR

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Juraj Jakubec, npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 14.07.2015
Čítanosť: 6292
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share