Preskocit navigáciu

Prezentácia útvaru na verejnosti


Prezentácia útvaru na verejnosti
V utorok 23. júna vystúpili príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR v Základnej škole J. Hollého v Topoľčanoch.

V úvode prezentácie vystúpila nadporučíčka Andrea Rišianová, ktorá zrozumiteľnou a zábavnou formou predstavila históriu a organizačnú štruktúru útvaru, hlavné úlohy a špecifické požiadavky prijatia k ČS PSR. Žiaci pozorne počúvali informácie týkajúce sa útvaru a neskôr s veľkým záujmom sledovali hudobné vystúpenie orchestrálneho hráča - hudobníka sólistu čatára Ondreja Slávika.

Príjemným spestrením programu boli statické ukážky výstroja a výzbroje pod vedením rotného Jána Muravského.

Žiaci so zatajeným dychom sledovali fyzicky a technicky náročné ukážky netradičných cvikov so zbraňou pod vedením rotného Attilu Mestera, desiatnika Tomáša Boldoga a slobodníka Mareka Rybárika.

,,Milí vojaci, dovoľte mi, aby som sa Vám v mene žiakov a pedagogického zboru srdečne poďakovala za nesmierne zaujímavú a profesionálne pripravenú prezentáciu, ktorá sa nám všetkým veľmi páčila. Ďakujeme Vám, že ste nám dovolili nahliadnuť do Vášho sveta. Veľmi si vážime, že napriek náročnému poslaniu a úlohám, ktoré Váš útvar plní, ste si dokázali nájsť na nás čas,“ zdôraznila na záver zástupkyňa riaditeľky školy pani Mgr. Jana Schwarzová.

Príslušníci ČS PSR opäť predviedli svoje majstrovstvo Príslušníci ČS PSR opäť predviedli svoje majstrovstvo Príslušníci ČS PSR opäť predviedli svoje majstrovstvo Príslušníci ČS PSR opäť predviedli svoje majstrovstvo Príslušníci ČS PSR opäť predviedli svoje majstrovstvo Príslušníci ČS PSR opäť predviedli svoje majstrovstvo

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: rtn. Attila Mester, čat. Ondrej Slávik - Dátum: 24.06.2015
Čítanosť: 5244
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share