Preskocit navigáciu

Prezentácie ČS PSR sprevádzal burácajúci potlesk a radostné výkriky detí


Prezentácie ČS PSR sprevádzal burácajúci potlesk a radostné výkriky detí
V dňoch 4. a 13. mája zabezpečili príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR vo viacerých školách, škôlkach v mestách a obciach na Slovensku prezentáciu útvaru na verejnosti.
 
V pondelok 4. mája vystúpili príslušníci útvaru v Základnej škole Mateja Bela v Šamoríne, kde ich s burácajúcim potleskom privítalo 1100 žiakov. V stredu 13. mája vystúpili príslušníci ČS PSR v obci Poruba a Bystričany, kde na nich čakali nedočkavé deti z miestnych základných a materských škôl.
 
ČS PSR si pre deti pripravila bohatý program. V úvode prezentácie vystúpila nadporučíčka Andrea Rišianová, ktorá zrozumiteľnou a zábavnou formou predstavila históriu a organizačnú štruktúru útvaru, hlavné úlohy ako aj špecifické požiadavky prijatia k ČS PSR.

Príjemným spestrením prezentácie boli statické ukážky výstroja a výzbroje pod vedením rotného Jána Muravského a hudobné vystúpenie orchestrálneho hráča - hudobníka sólistu čatára Ondreja Slávika.

Ukážka boja zblízka pod vedením slobodníka Mareka Rybárika, ako aj ukážky netradičných cvikov so zbraňou príslušníkov 1. a 2. Roty ČS PSR pod vedením rotného Attilu Mestera a desiatnika Tomáša Boldoga vyčarili na tvárach detí obrovský úsmev. Prezentácie útvaru od začiatku až do konca sprevádzal burácajúci potlesk a radostné výkriky detí, ktoré sa tešili z prítomnosti vojakov.

Prezentácie ČS PSR sprevádzal burácajúci potlesk a radostné výkriky detíPrezentácie ČS PSR sprevádzal burácajúci potlesk a radostné výkriky detíPrezentácie ČS PSR sprevádzal burácajúci potlesk a radostné výkriky detíPrezentácie ČS PSR sprevádzal burácajúci potlesk a radostné výkriky detíPrezentácie ČS PSR sprevádzal burácajúci potlesk a radostné výkriky detíPrezentácie ČS PSR sprevádzal burácajúci potlesk a radostné výkriky detí

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová, des. Tomáš Michalčík, voj. 2. st. Adam Bardy - Dátum: 14.05.2015
Čítanosť: 5182
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share