Preskocit navigáciu

Čestná stráž prezidenta SR cvičila na Lešti


Čestná stráž prezidenta SR cvičila na Lešti
V súlade s plánom prípravy Čestnej stráže prezidenta SR na výcvikový rok 2015 sa v dňoch 20.-24. apríla uskutočilo v priestoroch Centra výcviku Lešť vyvedenie ostreľovačov a starších strážnych ČS PSR s názvom INVISIBLE WARRIOR.

Takticko-poradové cvičenie pod vedením poručíka Borisa Novotného a veliteľa imitačnej skupiny nadporučíka Stanislava Rišiana absolvovalo tridsaťštyri príslušníkov útvaru.

Hlavným cieľom intenzívneho päťdňového výcviku bolo precvičiť a zdokonaliť činnosť ostreľovačov a ich pozorovateľov počas bojovej činnosti s využitím taktického simulátora MILES 2000. Počas cvičenia si vojaci preverili svoje reakcie pri kontakte s nepriateľom, pozorovali a eliminovali nepriateľa v budove i zastavanej oblasti, nacvičili si stiahnutie ostreľovačského tímu do miesta bojového vyzdvihnutia.

Záver vyvedenia sa niesol v duchu vyhodnotenia splnenia jednotlivých úloh takticko-poradového cvičenia.

Medzi najlepších cvičiacich patril: čatár Ľudovít Vereš, desiatnik Štefan Fila, desiatnik Martin Snop, desiatnik Ján Lipták a desiatnik Martin Ticháň. V imitačnej skupine bol najlepšie hodnotený rotný Andrej Macášek.

Čestná stráž prezidenta SR cvičila na LeštiČestná stráž prezidenta SR cvičila na LeštiČestná stráž prezidenta SR cvičila na LeštiČestná stráž prezidenta SR cvičila na LeštiČestná stráž prezidenta SR cvičila na LeštiČestná stráž prezidenta SR cvičila na Lešti

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Stanislav Rišian - Dátum: 29.04.2015
Čítanosť: 5645
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share