Spomienka na 70. výročie oslobodenia Bratislavy


Spomienka na 70. výročie oslobodenia Bratislavy
V sobotu 4. apríla uplynulo presne 70 rokov od oslobodenia hlavného mesta spod fašistickej okupácie. Verejnosť si túto historicky významnú udalosť pripomenula pietnym aktom kladenia vencov na bratislavskom Slavíne.
 
Dôležitosť spomienkového podujatia vyzdvihla  účasť ministra zahraničných vecí Ruskej federácie Sergeja Lavrova. Šéf ruskej diplomacie si v tento deň spoločne s najvyššími politickými a vojenskými predstaviteľmi Slovenskej republiky, ako aj  preživšími vojnovými veteránmi a širokou verejnosťou uctil pamiatku na sovietskych,  nemeckých a maďarských vojakov, ktorí v oslobodzovacích bojoch položili to najcennejšie - svoj život.
 
Dôstojnú spomienku na obete fašistickej okupácie zabezpečili položením venca v mene prezidenta SR príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR.
 

Spomienka na 70. výročie oslobodenia Bratislavy Spomienka na 70. výročie oslobodenia Bratislavy Spomienka na 70. výročie oslobodenia Bratislavy Spomienka na 70. výročie oslobodenia Bratislavy Spomienka na 70. výročie oslobodenia Bratislavy Spomienka na 70. výročie oslobodenia Bratislavy

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 07.04.2015
Čítanosť: 4928
Verzia pre tlač

Skočiť na menu