Preskocit navigáciu

Oficiálna návšteva tureckého prezidenta na Slovensku


Oficiálna návšteva tureckého prezidenta na Slovensku
V utorok 31. marca sa slávnostným privítacím ceremoniálom na prednom nádvorí Prezidentského paláca začala oficiálna časť dvojdňovej návštevy tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdoğana na Slovensku.
 
Oficiálna návšteva pokračovala bilaterálnym rokovaním, počas ktorého vrcholní predstavitelia oboch štátov živo diskutovali o možnostiach prehĺbenia vzájomnej spolupráce v oblasti hospodárstva, ekonomiky, vedy, výskumu a cestovného ruchu. Štátnici v spoločnej diskusii venovali pozornosť aj aktuálnym otázkam bezpečnostnej situácie na Ukraine a Blízkom východe.
 
Posledným bodom oficiálnej návštevy najvyššieho predstaviteľa Tureckej republiky bola účasť na otvorení podnikateľského fóra, po ktorom zahraničný predstaviteľ odcestoval späť do vlasti.

Tureckému prezidentovi vzdali najvyššie vojenské pocty príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR pod velením veliteľa útvaru plukovníka Miroslava Ištvána.
 

Oficiálna návšteva tureckého prezidenta na SlovenskuOficiálna návšteva tureckého prezidenta na SlovenskuOficiálna návšteva tureckého prezidenta na SlovenskuOficiálna návšteva tureckého prezidenta na SlovenskuOficiálna návšteva tureckého prezidenta na SlovenskuOficiálna návšteva tureckého prezidenta na Slovensku

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 01.04.2015
Čítanosť: 5460
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share