Preskocit navigáciu

Valentínska kvapka krvi odštartovala na pôde ČS PSR


Valentínska kvapka krvi odštartovala na pôde ČS PSR
Slovenský Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR a Čestnou strážou prezidenta SR spustil 9. februára 20. ročník kampane Valentínska kvapka krvi.

V Bratislave sa otvárací mobilný odber krvi uskutočnil v Sieni tradícií Čestnej stráže prezidenta SR, kde krv celkovo darovalo 54 darcov z Vojenskej kancelárie prezidenta SR, Čestnej stráže prezidenta SR a Ministerstva obrany SR.

V úvode podujatia vystúpil veliteľ ČS PSR plukovník Miroslav Ištván, ktorý zdôraznil: „Som veľmi rád, že ČS PSR aj v tomto roku nadviazala na úspešnú spoluprácu so SČK a NTS a tým prispela k vzornej prezentácii útvaru a Ozbrojených síl SR na verejnosti.“

Darcom krvi sa prostredníctvom krátkeho listu, poďakoval aj prezident SR Andrej Kiska: „Veľmi si vážim darcov krvi a teší ma, že medzi pravidelnými darcami krvi je aj toľko členov Čestnej stráže – žien a mužov so srdcom na pravom mieste. Ďakujem Vám, že opakovane darujete krv a pomáhate zachraňovať ľudské životy.“

Medzi vzácnymi hosťami podujatia nechýbal ani prezident Slovenského Červeného kríža doc. MUDr. Viliam Dobiáš, PhD a ambasádorka mojakrvnaskupina.sk pani Aneta Parišková.

„Veľmi nás teší, že väčšina z Vás ste mnohonásobní darcovia krvi a tento ušľachtilý postoj si stále zachovávate,“ zdôraznila pani Parišková. Ambasádorka zároveň vyjadrila radosť z toho, že medzi darcami nechýbali ani tí, ktorí darovali životodarnú tekutinu po prvýkrát.

Valentínska kvapka krvi je druhou najväčšou kampaňou, ktorú organizuje Slovenský Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR a hematologicko-transfúznymi oddeleniami nemocníc. Celoslovenská kampaň, ktorej cieľom je šíriť výchovu k darcovstvu krvi potrvá päť týždňov, končí sa 13. marca 2015.


Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum:
Čítanosť: 2800
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share