Preskocit navigáciu

Vojenský biskup – ordinár OS a OZ SR udelil ČS PSR tradičné trojkráľové požehnanie


Vojenský biskup – ordinár OS a OZ SR udelil ČS PSR tradičné trojkráľové požehnanie
V tradícii požehnávania domov, bytov a pracovných priestorov v období Zjavenia Pána, v pondelok 12. januára  navštívil Čestnú stráž prezidenta Slovenskej republiky vojenský biskup - ordinár Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov Slovenskej republiky Mons. František Rábek.

Ordinára OS a OZ SR privítal v útvarovej kaplnke spolu s veriacimi príslušníkmi útvaru veliteľ Čestnej stráže prezidenta SR plukovník Miroslav Ištván a náčelník štábu podplukovník Branislav Vavrinec.

Po úvodnej spoločnej modlitbe veriacich zazneli trojkráľové koledy v podaní nadaných študentov Cirkevného konzervatória so sídlom v Bratislave.

Návšteva vojenského biskupa pokračovala slávnostným požehnaním novovybudovanej vojenskej kaplnky a požehnaním pracovných priestorov útvaru.  Na dverách šatní veriacich profesionálnych vojakov pribudol i tento rok kriedou napísaný latinský výraz 20-C+M+B-15 (Christus mansionem benedicat).
 
Na záver trojkráľovej návštevy vyjadril Mons. František Rábek úprimné potešenie z novovybudovanej vojenskej kaplnky.

Otec biskup na znak úcty a dlhoročnej priateľskej spolupráce  s ČS PSR daroval veliteľovi útvaru vyrezávaný drevený kríž.

Plukovník Miroslav Ištván sa v mene útvaru srdečne poďakoval a zdôraznil, že drevený kríž bude zdobiť jednú zo stien malej, avšak útulnej vojenskej kaplnky.

Vojenský biskup – ordinár OS a OZ SR udelil ČS PSR tradičné trojkráľové požehnanie Vojenský biskup – ordinár OS a OZ SR udelil ČS PSR tradičné trojkráľové požehnanie Vojenský biskup – ordinár OS a OZ SR udelil ČS PSR tradičné trojkráľové požehnanie Vojenský biskup – ordinár OS a OZ SR udelil ČS PSR tradičné trojkráľové požehnanie Vojenský biskup – ordinár OS a OZ SR udelil ČS PSR tradičné trojkráľové požehnanie Vojenský biskup – ordinár OS a OZ SR udelil ČS PSR tradičné trojkráľové požehnanie

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: por. Mgr. Mária Brtáňová, Michaela Porubanová - Dátum: 12.01.2015
Čítanosť: 6759
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share