Preskocit navigáciu

Prezident prijal poverovacie listiny


Prezident prijal poverovacie listiny
V stredu 26. novembra sa v priestoroch Prezidentského paláca uskutočnil slávnostný akt odovzdávania poverovacích listín.

Do rúk hlavy štátu odovzdali poverovacie listiny štyria mimoriadni a splnomocnení veľvyslanci z Egyptskej arabskej republiky, Pakistanskej islamskej republiky, Tadžickej republiky a Dánskeho kráľovstva.
 
Ako prvého v priestoroch Prezidentského paláca prijal náš najvyšší ústavný predstaviteľ mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Egyptskej arabskej republiky Amra Wafíka el-Henáwího. Počas vzájomného stretnutia predstavitelia deklarovali záujem o zintenzívnenie ekonomickej spolupráce medzi krajinami.

Na pravé poludnie zaznela pred Prezidentským palácom hymna Pakistanskej islamskej republiky. Počas nástupnej audiencie odovzdala menovací dekrét do rúk prezidenta Andreja Kisku mimoriadna a splnomocnená veľvyslankyňa Ayesha Riyaz. Slovenský prezident počas stretnutia zdôraznil skutočnosť, že Pakistan má čoraz väčší vplyv v rámci boja proti terorizmu a šíreniu jadrových zbraní.

Po tomto stretnutí prijala hlava štátu mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Tadžickej republiky Ismatulloa Nasredinova. Nový ambasádor vo vzájomnom rozhovore s Andrejom Kiskom deklaroval záujem o  zefektívnenie obchodno-ekonomickej spolupráce medzi krajinami.

V poobedňajších hodinách prijal prezident SR menovacie dekréty od mimoriadnej a splnomocnenej veľvyslankyne Dánskeho kráľovstva Kjærsgaard Plesnerovej. Slovenský prezident na stretnutí s veľvyslankyňou ocenil zhodu oboch krajín pri presadzovaní spoločných hodnôt v rámci nadnárodných inštitúcií.
 
Privítací ceremoniál na prednom nádvorí Prezidentského paláca zabezpečili príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky pod velením veliteľa 1. Roty Čestnej stráže prezidenta SR majora Miroslava Ondejku.
 
 

Prezident prijal poverovacie listinyPrezident prijal poverovacie listinyPrezident prijal poverovacie listinyPrezident prijal poverovacie listinyPrezident prijal poverovacie listinyPrezident prijal poverovacie listiny

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 27.11.2014
Čítanosť: 5581
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share