Preskocit navigáciu

Príslušník útvaru získal významné ocenenie za rozvoj a propagáciu darcovstva krvi


Príslušník útvaru získal významné ocenenie za rozvoj a propagáciu darcovstva krvi
V pondelok 24. novembra sa v hoteli Kempinski River Park Bratislava uskutočnilo slávnostné odovzdanie Pamätnej plakety doc. MUDr. Vladimíra Krišla, CSc. Vzácne ocenenie  za rozvoj a propagáciu darcovstva krvi si z rúk prezidenta Slovenského Červeného kríža doc. MUDr. Viliama Dobiáša, PhD. prevzal príslušník 1. Roty Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky desiatnik Michal Potocký.

Slávnostný akt odovzdávania ocenenia sa niesol v znamení úcty, vďaky a spolupatričnosti. Viacnásobný darca krvi preukázal svoju šľachetnosť, keď pamätnú plaketu venoval následne svojmu ťažko chorému bratovi Radoslavovi Potockému.

„Radko, keďže Ti Tvoj zdravotný stav v minulosti neumožňoval stáť vždy pri mne, dovoľ mi, aby som  Ti dnes venoval toto významné ocenenie,“ povedal s pokorou člen prezidentovej stráže.

Desiatnika Potockého prišli podporiť nielen najbližší príbuzní, ale aj veliteľ Čestnej stráže prezidenta SR plukovník Miroslav Ištván, ktorý na záver slávnostného ceremoniálu zdôraznil:

„V radoch Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky slúžia výnimoční ľudia. Výnimoční nielen z pohľadu odborného a profesionálneho, ale aj ľudského. Jedným z nich je aj 96-násobný darca krvi, desiatnik Michal Potocký,  ktorý robí dobré meno nielen nášmu útvaru, ale aj celým ozbrojeným silám.

Príslušník útvaru získal významné ocenenie za rozvoj a propagáciu darcovstva krviPríslušník útvaru získal významné ocenenie za rozvoj a propagáciu darcovstva krviPríslušník útvaru získal významné ocenenie za rozvoj a propagáciu darcovstva krviPríslušník útvaru získal významné ocenenie za rozvoj a propagáciu darcovstva krviPríslušník útvaru získal významné ocenenie za rozvoj a propagáciu darcovstva krviPríslušník útvaru získal významné ocenenie za rozvoj a propagáciu darcovstva krvi

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 26.11.2014
Čítanosť: 6838
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share