Preskocit navigáciu

Beh na počesť vojnových veteránov aj s účasťou ČS PSR


Beh na počesť vojnových veteránov aj s účasťou ČS PSR
V stredu 5. novembra sa pri Cintoríne I. svetovej vojny v Petržalke- Kopčanoch uskutočnil 1. ročník „Behu na počesť vojnových veteránov“. Podujatie zorganizoval rezort obrany pri príležitosti Svetového dňa behu a blížiaceho sa Svetového dňa vojnových veteránov.

Na štart spomienkového podujatia sa postavilo 46 profesionálnych vojakov z jednotlivých útvarov Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Čestnú stráž prezidenta Slovenskej republiky na podujatí vzorne reprezentovali šiesti príslušníci útvaru:

kapitán Daniel Rubeš, rotný Emil Duraj, slobodník Tibor Botka, vojak 2. stupňa Dávid Pikna, vojak 2. stupňa Matúš Andrej a vojak 2. stupňa Michal Jančovič.
 
Profesionálnych vojakov prišiel podporiť minister obrany SR  Martin Glváč, 1. zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Gajdoš, ako aj  viacerí úspešní športovci z Vojenského športového centra Banská Bystrica. Na čele ,,podporného tímu“ stál vicemajster Európy v chôdzi na 50 kilometrov Matej Tóth.

Po zdolaní náročných podmienok (beh v poľných rovnošatách s osobnou výzbrojou) sa víťazom prvého ročníka bežeckého podujatia venovaného vojnovým veteránom stal príslušník 5. pluku špeciálneho určenia. V ženskej kategórii zvíťazila vojačka 2. stupňa Nikola Lapošová z Čestnej stráže Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Najrýchlejším príslušníkom  Čestnej stráže prezidenta SR sa stal rotný Emil Duraj, ktorý prekonal 5,5 kilometrovú trať za 24 minút a 48 sekúnd. V celkovom poradí obsadil vynikajúce štvrté miesto.






Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: Miroslav Košírer - Dátum: 07.11.2014
Čítanosť: 5094
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share