Preskocit navigáciu

Prezentácia útvaru na verejnosti


Prezentácia útvaru na verejnosti
Vo štvrtok 16. októbra sa v obci Vyhne uskutočnila prezentácia Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky.
 
Po úvodných slovách starostu obce pána Vladimíra Bevelaqua prevzala slovo nadporučíčka Andrea Rišianová, ktorá žiakom zrozumiteľnou a zábavnou formou vysvetlila organizačnú štruktúru, hlavné úlohy útvaru, ako aj špecifické požiadavky prijatia k ČS PSR.

Pozornosť detí si získali aj statické ukážky výstroje a výzbroje. Zvedavé deti nezaváhali a využili možnosť dotknúť sa reálnych zbraní.

Príjemným spestrením podujatia bola ukážka netradičných cvikov so zbraňou príslušníkov 1. roty ČS PSR pod vedením čatára Martina Benča, ukážka netradičných cvikov so zbraňou príslušníkov 2. roty ČS PSR pod vedením desiatnika Tomáša Boldoga a ukážka boja zblízka pod vedením rotného Jozefa Aľúšika.  

Na záver podujatia vystúpil s príhovorom starosta obce pán Vladimír Bevelaqua, ktorý sa v mene pedagogického zboru, rodičov a žiakov poďakoval všetkým vojakom za zaujímavú a profesionálne pripravenú prezentáciu.
 

Prezentácia útvaru na verejnostiPrezentácia útvaru na verejnostiPrezentácia útvaru na verejnostiPrezentácia útvaru na verejnostiPrezentácia útvaru na verejnosti Prezentácia útvaru na verejnosti

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 17.10.2014
Čítanosť: 5691
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share