Preskocit navigáciu

Prezident SR prijal menovacie dekréty


Prezident SR prijal menovacie dekréty
Vo štvrtok 18. septembra odovzdali poverovacie listiny do rúk hlavy štátu štyria mimoriadni a splnomocnení veľvyslanci z Rakúskej republiky, Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska, Indickej republiky a Singapurskej republiky.

V Prezidentskom paláci ako prvého prijal prezident Andrej Kiska novovymenovaného veľvyslanca Rakúskej republiky Helfrieda Carla. Hlava štátu v rozhovore s diplomatom zdôraznila možnosť zintenzívnenia bilaterálnej spolupráce vo viacerých oblastiach.

Po tomto stretnutí najvyšší predstaviteľ politickej moci štátu prijal menovací dekrét od designovaného veľvyslanca Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska Andrewa Gartha. Diplomat vo vzájomnom dialógu s prezidentom zdôraznil záujem o rozvoj ekonomickej spolupráce medzi krajinami.

Na pravé poludnie zaznela pred Prezidentským palácom hymna Indickej republiky. Počas nástupnej audiencie odovzdal menovací dekrét do rúk najvyššieho ústavného predstaviteľa SR mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Param Jit Mann. Hlava štátu počas vzájomných dialógov potvrdila záujem Slovenskej republiky o prehĺbenie obchodnej spolupráce s Indiou.

V poobedňajších hodinách prijal slovenský prezident mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Singapurskej republiky Chay Wai Chuena. Ambasádor na stretnutí uviedol, že jeho krajina má záujem o rozšírenie spolupráce v oblasti hospodárstva, vedy a výskumu.

Privítací ceremoniál na prednom nádvorí Prezidentského paláca zabezpečili príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky pod velením veliteľa útvaru plukovníka Miroslava Ištvána a veliteľa 1. Roty ČS PSR majora Miroslava Ondejku.

Prezident SR prijal menovacie dekrétyPrezident SR prijal menovacie dekrétyPrezident SR prijal menovacie dekrétyPrezident SR prijal menovacie dekrétyPrezident SR prijal menovacie dekrétyPrezident SR prijal menovacie dekréty

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 19.09.2014
Čítanosť: 5298
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share