Preskocit navigáciu

Oficiálna rozlúčka s prezidentom Ivanom Gašparovičom


Oficiálna rozlúčka s prezidentom Ivanom Gašparovičom
Čestná stráž prezidenta Slovenskej republiky sa v piatok 13. júna úplnými vojenskými poctami rozlúčila s prezidentom Ivanom Gašparovičom. Končiaci prezident sa vo svojom krátkom príhovore poďakoval všetkým vojakom a zamestnancom útvaru za službu v mene prezidenta Slovenskej republiky, Slovenskej republiky a jej ozbrojených síl.

V nedeľu 15. júna vystrieda prezidenta Ivana Gašparoviča na poste hlavy štátu päťdesiatjeden ročný Popradčan Andrej Kiska.

Doc. JUDr. Ivan Gašparovič, CSc., dr.h.c sa narodil 27. marca 1941 v Poltári. Po víťazstve v druhom kole prezidentských volieb 17. apríla 2004 sa stal v poradí tretím prezidentom Slovenskej republiky. Ako jediný z doterajších prezidentov bol zvolený v dvoch volebných obdobiach po sebe. Dňa 15. júna 2005 bol slávnostne inaugurovaný na post hlavy štátu.  

Oficiálna rozlúčka s prezidentom Ivanom GašparovičomOficiálna rozlúčka s prezidentom Ivanom GašparovičomOficiálna rozlúčka s prezidentom Ivanom GašparovičomOficiálna rozlúčka s prezidentom Ivanom GašparovičomOficiálna rozlúčka s prezidentom Ivanom GašparovičomOficiálna rozlúčka s prezidentom Ivanom Gašparovičom

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 13.06.2014
Čítanosť: 5440
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share