Preskocit navigáciu

Prezident prijal menovacie dekréty


Prezident prijal menovacie dekréty
V utorok 13. mája odovzdali do rúk prezidenta Slovenskej republiky poverovacie listiny štyria mimoriadni a splnomocnení veľvyslanci z Švajčiarskej konfederácie, Argentínskej republiky, Líbyjskej republiky a Bangladéšskej ľudovej republiky.

Ako prvého privítali pred Prezidentským palácom príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky novovymenovaného veľvyslanca Alexandra Wittwera.

Prezident Ivan Gašparovič na stretnutí so zahraničným diplomatom uviedol, že chce zintenzívniť vzájomnú spoluprácu oboch krajín predovšetkým v oblasti vedy a výskumu, cestovného ruchu a turistiky.

Po tomto stretnutí odovzdal poverovacie listiny do rúk nášho najvyššieho predstaviteľa mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Argentínskej republiky Rafael Mariano Grossi.

Hlava štátu v úvode rozhovoru so zahraničným diplomatom klasifikovala bilaterálne vzťahy, najmä ich ekonomický rozmer a zdôraznila možnosť zefektívnenia v oblasti investícií. Partneri sa v rozhovore nevyhli problematike energetickej bezpečnosti a diverzifikácii energetických zdrojov.
 
Na pravé poludnie zaznela pred Prezidentským palácom hymna Líbyjskej republiky. Počas nástupnej audiencie odovzdal menovacie dekréty do rúk prezidenta SR mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Abdulhafid Benzeitun.

Dezignovaný veľvyslanec počas stretnutia poďakoval slovenskému prezidentovi za prijatie a vyjadril presvedčenie, že vzájomné vzťahy so Slovenskou republikou budú priateľské a obojstranne užitočné.

V poobedňajších hodinách prijal prezident Ivan Gašparovič v priestoroch Prezidentského paláca mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Bangladéšskej ľudovej republiky Muhammada Ali Sorcara.
 
„Počas môjho pôsobenia budem chcieť zintenzívniť bilaterálnu politickú aj hospodársku spoluprácu a posilniť bilaterálnu zmluvnú agendu,“ uviedol na stretnutí s naším najvyšším predstaviteľom nový ambasádor.

Prezident prijal menovacie dekrétyPrezident prijal menovacie dekrétyPrezident prijal menovacie dekrétyPrezident prijal menovacie dekrétyPrezident prijal menovacie dekrétyPrezident prijal menovacie dekrétyPrezident prijal menovacie dekrétyPrezident prijal menovacie dekrétyPrezident prijal menovacie dekrétyPrezident prijal menovacie dekrétyPrezident prijal menovacie dekrétyPrezident prijal menovacie dekréty

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 14.05.2014
Čítanosť: 5247
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share