Preskocit navigáciu

67. ročník národného behu Devín – Bratislava aj s účasťou ČS PSR


67. ročník národného behu Devín – Bratislava aj s účasťou ČS PSR
Najstaršie atletické podujatie na Slovensku prilákalo v nedeľu 13. apríla viac ako 5570 nadšencov behu. Na štart 67. ročníka národného behu Devín - Bratislava sa už tradične postavili aj príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky. Deväť príslušníkov ČS PSR pretekalo v klasických maratónkach a tričku, päť príslušníkov útvaru bežalo v poľných uniformách so samopalom na chrbte.
 
Vojaci v uniformách nadväzujú na historickú tradíciu, keď v úvodných ročníkoch pretekov mali vysoké zastúpenie práve príslušníci predvojnovej Československej armády. 
 
Svojich chlapcov prišiel aj tento rok povzbudiť veliteľ útvaru plukovník Miroslav Ištván, ktorý im zaželal veľa síl.

„Veľmi ma teší, že sa účasť na národnom behu Devín – Bratislava stala pre náš útvar už akousi tradíciou a chlapci tak vzorne reprezentujú na verejnosti nielen Ozbrojené sily Slovenskej republiky, ale aj svoj domovský útvar,“ povedal hrdo plukovník Ištván.

Najrýchlejším príslušníkom útvaru sa stal poručík Tomáš Vlnka, ktorý zdolal vyše 11 kilometrovú trať v čase 52 minút a preukázal tak svoju vysokú fyzickú pripravenosť.

Účasť príslušníkov ČS PSR na 67. ročníku národného behu Devín – Bratislava:

kapitán Daniel Rubeš, nadporučík Stanislav Rišian, poručík Tomáš Vlnka, čatár Patrik Mareš, desiatnik Ondrej Slávik, slobodník Tibor Botka, slobodník Roman Lapšanský, slobodník Tomáš Chmela, slobodník Dušan Jakubis, slobodník Michal Švikruha, vojak 2. stupňa Radoslav Zradula, vojak 2. stupňa Dávid Pikna, vojak 2. stupňa Roman Jusko, vojak 2. stupňa Miloš Murín. 
 


Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: KOd MO SR - foto Miriam Fašková, archív ČS PSR - Dátum: 14.04.2014
Čítanosť: 5826
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share