Preskocit navigáciu

Spomienka na 69. výročie oslobodenia mesta Banská Bystrica


Spomienka na 69. výročie oslobodenia mesta Banská Bystrica
V utorok 25. marca sa na námestí SNP v Banskej Bystrici konali oslavy pri príležitosti 69. výročia oslobodenia mesta spod nacistickej okupácie.
  
Oslavy mesta začali hodinu predpoludním pietnym aktom kladenia vencov. Úctu padlým vojakom sovietskych a rumunských vojsk prišiel osobne vzdať vedúci Kancelárie prezidenta SR Ján Šoth, náčelník Vojenskej kancelárie prezidenta SR generálporučík Marián Áč, vedúci regionálnej Kancelárie prezidenta SR v Banskej Bystrici Stanislav Liška, štátny tajomník Ministerstva financií SR Peter Pellegrini ako aj predstavitelia veľvyslanectiev Bieloruskej republiky, Bulharskej republiky, Rumunska, Ruskej federácie a Ukrajiny.

K žulovému pamätníku na námestí SNP dôstojne položili veniec v mene prezidenta SR príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR. 
 
Po kladení vencov sa prítomným prihovoril primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola a predseda Oblastného výboru Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Banskej Bystrici Ján Pacek. Pietnu časť podujatia ukončila hymnická pieseň Kto za pravdu horí.

Program osláv pokračoval pred Radnicou vystúpením galaprogramov Čestnej stráže prezidenta SR, koncertom Vojenskej hudby Banská Bystrica a ukážkami techniky klubu vojenskej histórie Golian.
 
 

Spomienka na 69. výročie oslobodenia mesta Banská BystricaSpomienka na 69. výročie oslobodenia mesta Banská BystricaSpomienka na 69. výročie oslobodenia mesta Banská BystricaSpomienka na 69. výročie oslobodenia mesta Banská BystricaSpomienka na 69. výročie oslobodenia mesta Banská BystricaSpomienka na 69. výročie oslobodenia mesta Banská BystricaSpomienka na 69. výročie oslobodenia mesta Banská BystricaSpomienka na 69. výročie oslobodenia mesta Banská BystricaSpomienka na 69. výročie oslobodenia mesta Banská BystricaSpomienka na 69. výročie oslobodenia mesta Banská BystricaSpomienka na 69. výročie oslobodenia mesta Banská BystricaSpomienka na 69. výročie oslobodenia mesta Banská Bystrica

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 26.03.2014
Čítanosť: 5449
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share