Preskocit navigáciu

ČS PSR získala Putovný pohár podplukovníka ThLic. Michala Štanga


 ČS PSR získala Putovný pohár podplukovníka ThLic. Michala Štanga
V mesiaci január sme si pripomenuli ôsme výročie najväčšej leteckej havárie v dejinách Slovenskej republiky a jej ozbrojených síl. Zahynulo pri nej štyridsaťjeden slovenských vojakov a jeden civilný zamestnanec rezortu obrany.

Medzi obeťami leteckej havárie lietadla bol aj vojenský duchovný podplukovník ThLic. Michal Štang. Každoročne na jeho počesť organizuje Generálny štáb Ozbrojených síl Slovenskej republiky v spolupráci s veliteľstvom Vzdušných síl OS SR a Vikariátom Ordinariátu GŠ OS SR športové podujatie, s názvom Memoriál podplukovníka ThLic. Michala Štanga v minifutbale.

V dňoch 23. a 24. januára si v športovej hale vo Zvolene počas minifutbalového turnaja zmeralo svoje sily päť súťažných družstiev reprezentujúcich zložky z OS SR. Medzi súťažiacimi nechýbalo družstvo Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky v zložení: nadporučík Vladimír Rakovič, poručík Tomáš Vlnka, desiatnik Zdenko Pehanič, desiatnik Stanislav Štrbavý, slobodník Roman Lapšanský a slobodník Kristián Baláž.

Turnaj otvoril generálny vikár OS a OZ SR plukovník Mons. František Počurek, ktorý si so športovcami krátkou modlitbou a minútou ticha uctil pamiatku na štyridsaťdva obetí leteckého nešťastia.
 
Po skončení zápasov sa za prítomnosti realizačného tímu tohtoročného turnaja uskutočnilo slávnostné vyhlásenie výsledkov jednotlivcov a družstiev. Za najlepšieho hráča ôsmeho ročníka minifutbalového turnaja bol vyhlásený rotmajster Ladislav Vávra z Práporu RCHBO v Rožňave. Ocenenie najlepší brankár získal poručík Tomáš Vlnka z ČS PSR.
 
Putovný pohár Memoriálu podplukovníka ThLic. Michala Štanga získalo družstvo ČS PSR pod vedením kapitána Davida Kejdanu. Víťazné družstvo získalo okrem Putovného pohára aj zvláštnu cenu veliteľa Vzdušných síl OS SR.
 
Výsledná listina:
 
1. miesto – Čestná stráž prezidenta Slovenskej republiky, Bratislava
2. miesto – Prápor RCHBO, Rožňava
3. miesto -  Prápor výcviku, Martin


Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 27.01.2014
Čítanosť: 5595
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share