Preskocit navigáciu

Príslušníci ČS PSR navštívili detskú onkológiu


Príslušníci ČS PSR navštívili detskú onkológiu
Vo štvrtok 23. januára navštívili štyria príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky Detské onkologické oddelenie na bratislavských Kramároch. Cieľom návštevy bolo odovzdať výťažok z dobrovoľnej finančnej zbierky.

V priebehu mesiaca november a december 2013 sa zamestnancom a príslušníkom Čestnej stráže prezidenta SR a Vojenskej kancelárie prezidenta SR podarilo vyzbierať finančnú čiastku 450 Eur. Časť vyzbieraných finančných prostriedkov v hodnote 120 Eur bola použitá na nákup školských potrieb a didaktických pomôcok pre detských pacientov. Druhá časť zbierky v hodnote 330 Eur bola rovným dielom rozdelená a venovaná rodine Sokolovej, Brestovskej a Kanalošovej, ktoré sa z dôvodu dvadsaťštyrihodinovej starostlivosti o chorých synov dostali do nepriaznivej finančnej situácie.

„Prosím prijmite v mene útvaru ČS PSR, tento dar. Veríme, že Vám týmto i keď malým, ale o to úprimnejším darom čiastočne pomôžeme prekonať Váš neľahký osud,“ povedala dotknutým rodinám veliteľka Strážnej čaty, Roty podpory velenia, ČS PSR poručíčka Mária Brtáňová.

Po odovzdaní finančného a vecného daru nasledovalo stretnutie s detskými onkologickými pacientmi, ktoré prebehlo veľmi spontánne. Po prekonaní prvotnej hanblivosti prišli na rad zvedavé otázky, týkajúce sa nielen činnosti útvaru, ale aj výstroje a výzbroje čestných jednotiek. S ohľadom na izolačný režim leukopenických pacientov, navštívili vojaci niekoľko detí aj priamo na izbách.
 
V závere návštevy sa vojakom prihovorila pani primárka MUDr. Daniela Sejnová so slovami: „Chcem sa poďakovať nielen za to, že ste deťom svojou prítomnosťou urobili radosť a spríjemnili pobyt na tomto oddelení, ale aj za finančné prostriedky, ktoré nám každoročne poukazujete. Tieto prostriedky slúžia predovšetkým na nákup liekov, ale aj na zabezpečenie voľnočasových aktivít detských pacientov. Zo srdca Vám ďakujeme.“
 


Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 24.01.2014
Čítanosť: 6247
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share