Preskocit navigáciu

Oficiálna návšteva maltského prezidenta na Slovensku


Oficiálna návšteva maltského prezidenta na Slovensku
Vo štvrtok 23. januára začal svoju oficiálnu návštevu Slovenska prezident Maltskej republiky Goerge Abela.

Oficiálna návšteva najvyššieho predstaviteľa Maltskej republiky začala stretnutím s hlavou štátu v priestoroch Prezidentského paláca, kde prebehli bilaterálne rokovania. Vrcholní predstavitelia sa dohodli na prehĺbení spolupráce v oblasti ekonomiky a cestovného ruchu. 
 
„Naše krajiny majú veľa spoločného: spoločne sme sa stali členmi EÚ, zaviedli sme spoločnú európsku menu a pripravujeme sa na úlohu predsedajúcich krajín EÚ,“ uviedol na tlačovej konferencii hostiteľ Ivan Gašparovič. 
 
Súčasťou programu oficiálnej návštevy maltského prezidenta na Slovensku bola i účasť na ekonomickom fóre, ako aj stretnutie s premiérom Robertom Ficom, predsedom parlamentu Pavlom Paškom a primátorom Bratislavy Milanom Ftáčnikom.
 
Plné pocty počas oficiálnej návštevy maltského prezidenta na Slovensku vzorne zabezpečili príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky pod velením veliteľa 1. Roty ČS PSR majora Miroslava Ondejku.

Oficiálna návšteva maltského prezidenta na SlovenskuOficiálna návšteva maltského prezidenta na SlovenskuOficiálna návšteva maltského prezidenta na SlovenskuOficiálna návšteva maltského prezidenta na SlovenskuOficiálna návšteva maltského prezidenta na SlovenskuOficiálna návšteva maltského prezidenta na Slovensku

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 24.01.2014
Čítanosť: 5506
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share