Preskocit navigáciu

Prezident prijal poverovacie listiny


Prezident prijal poverovacie listiny
V pondelok 20. januára odovzdali do rúk prezidenta Slovenskej republiky poverovacie listiny štyria mimoriadni a splnomocnení veľvyslanci z Nového Zélandu, Mongolska, Malajzie a Štátu Katar.

Ako prvého privítali pred Prezidentským palácom príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky novovymenovaného veľvyslanca Štátu Katar Abdulla Hussaina Aljabera.

Prezident Ivan Gašparovič na stretnutí so zahraničným diplomatom tlmočil záujem slovenskej strany prehĺbiť spoluprácu v priemyselnej oblasti, stavebnom sektore, cestovnom ruchu, bankovníctve a vo vysokom školstve.

Po tomto stretnutí prijal slovenský prezident poverovacie listiny od mimoriadnej a splnomocnenej veľvyslankyne Nového Zélandu Deborah Geels. Veľvyslankyňa Nového Zélandu uviedla, že sa chce zamerať na rozvoj hospodárskych vzťahov a obchodnej výmeny medzi oboma štátmi.

Na pravé poludnie zaznela pred Prezidentským palácom hymna Mongolska. Počas nástupnej audiencie odovzdal menovacie dekréty do rúk prezidenta SR mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Dorjdamb Zumberellkham. Dezignovaný veľvyslanec počas stretnutia deklaroval záujem Mongolska o prehlbovanie spolupráce v oblasti baníctva, infraštruktúry a poľnohospodárstva.

V poobedňajších hodinách prijal prezident Ivan Gašparovič v priestoroch Prezidentského paláca mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Malajzie Selwyna Vijayarajana Dasa. Nový ambasádor na stretnutí s naším najvyšším predstaviteľom uviedol, že jeho krajina má záujem o rozšírenie spolupráce v oblasti obchodu, priemyslu, poľnohospodárstva, vzdelávania a turizmu.
 
Hlava štátu v rozhovore so zahraničným diplomatom zdôraznila, že existujú možnosti prehĺbenia bilaterálnej spolupráce, a to najmä v cestovnom ruchu, vede, výskume, ale i športe.

Prezident prijal poverovacie listinyPrezident prijal poverovacie listinyPrezident prijal poverovacie listinyPrezident prijal poverovacie listinyPrezident prijal poverovacie listinyPrezident prijal poverovacie listiny

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 21.01.2014
Čítanosť: 6249
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share