Preskocit navigáciu

Diamantová plaketa v rukách príslušníka ČS PSR


Diamantová plaketa v rukách príslušníka ČS PSR
Vo štvrtok 28. novembra sa vo veľkej zasadačke Miestneho úradu Bratislava – Ružinov uskutočnilo slávnostné odovzdávanie plakiet profesora MUDr. Jána Jánskeho a profesora MUDr. Jána Kňazovického.

Slávnostný ceremoniál sa niesol v znamení vďaky a úcty. V úvode podujatia sa dobrovoľným darcom krvi prihovorila predsedníčka Územného spolku SČK Bratislava – mesto Ľudmila Vavrová, prezident Slovenského Červeného kríža pán doc. MUDr. Viliam Dobiáš, PhD., hlavná lekárka Národnej transfúznej služby SR MUDr. Klára Sviteková a starosta mestskej časti Bratislava - Ružinov pán Ing. Dušan Pekár.

Medzi stotridsiatimi ocenenými darcami nechýbali prvodarcovia, ani ľudia, ktorí si za svoj šľachetný čin prevzali najvyššie vyznamenanie SČK, medailu profesora MUDr. Jána Kňazovického.

Zastúpenie na tomto významnom podujatí mala vďaka príslušníkovi 1. roty ČS PSR aj Čestná stráž prezidenta SR. Desiatnik Michal Potocký si z rúk prezidenta SČK prevzal Diamantovú plaketu prof. MUDr. Jána Jánskeho, za viac ako 80 bezpríspevkových odberov krvi.

Príslušník útvaru oblečený v služobnej rovnošate priťahoval pozornosť všetkých prítomných. Na otázku, prečo sa rozhodol prevziať plaketu v služobnej rovnošate uviedol, že týmto spôsobom chcel upozorniť na dobročinné aktivity príslušníkov ČS PSR.

,,Veľmi si vážim všetkých ľudí, ktorí sa rozhodli darovať túto životodarnú tekutinu. Mojím želaním je, aby darcov krvi z roka na rok pribúdalo. Plaketu venujem svojej krásnej štvormesačnej dcérke. Snažím sa byť vzorom nielen pre svoju rodinu, ale aj kamarátov a kolegov,"  dodal s pokorou v hlase člen prezidentovej stráže.

Michala prišla osobne podporiť aj jeho najbližšia rodina, manželka Martina s dcérkou Nikolkou.

,,Som hrdá na svojho manžela. Poznám veľa ľudí, ktorí majú možnosť pomáhať, no napriek tomu tak nerobia,"  uviedla v rozhovore Martina Potocká.

Diamantová plaketa v rukách príslušníka ČS PSRDiamantová plaketa v rukách príslušníka ČS PSRDiamantová plaketa v rukách príslušníka ČS PSRDiamantová plaketa v rukách príslušníka ČS PSRDiamantová plaketa v rukách príslušníka ČS PSRDiamantová plaketa v rukách príslušníka ČS PSR

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 29.11.2013
Čítanosť: 9008
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share