Preskocit navigáciu

Singapurský prezident navštívil Slovenskú republiku


Singapurský prezident navštívil Slovenskú republiku
Na päťdňovú oficiálnu návštevu Slovenskej republiky pricestoval v dňoch 14. – 18. novembra prezident Singapurskej republiky Tony Tan Keng Yam.

V úvode stretnutia vyjadril prezident Ivan Gašparovič úprimné potešenie z historicky prvej oficiálnej návštevy singapurského prezidenta na Slovensku.

Oficiálna návšteva pokračovala bilaterálnymi rokovaniami, počas ktorých vrcholní predstavitelia oboch štátov živo diskutovali o možnostiach vzájomnej spolupráce v oblasti hospodárstva, ekonomiky, vedy, výskumu, kultúry a cestovného ruchu.

Prezident Ivan Gašparovič charakterizoval Singapur ako malú, no inšpiratívnu krajinu, ktorá môže mať značný medzinárodný, politický aj ekonomický vplyv na dianie vo svete.

„Singapur je svetovými odbornými kruhmi hodnotený ako krajina, ktorá v súčasnosti vytvára najpriaznivejšie podmienky pre podnikanie na svete, „zdôraznil vo svojom prejave prezident SR.

Plné pocty počas oficiálnej návštevy singapurského prezidenta na Slovensku vzorne zabezpečili príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky.

Singapurský prezident navštívil Slovenskú republikuSingapurský prezident navštívil Slovenskú republikuSingapurský prezident navštívil Slovenskú republikuSingapurský prezident navštívil Slovenskú republikuSingapurský prezident navštívil Slovenskú republikuSingapurský prezident navštívil Slovenskú republiku

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 19.11.2013
Čítanosť: 5727
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share