Preskocit navigáciu

Príslušníci ČS PSR opäť potvrdili svoje kvality


 Príslušníci ČS PSR opäť potvrdili svoje kvality
V nedeľu 6. októbra sa v metropole východného Slovenska uskutočnilo najstaršie bežecké podujatie v Európe. 90. ročník Medzinárodného maratónu mieru prilákal tisíce bežcov. Na štart jubilejného ročníka sa postavilo vyše 9500 pretekárov z 53 krajín sveta.
 
Medzi pretekármi nechýbali ani traja príslušníci útvaru Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR). Trojčlenný tím v zložení; rotný Emil Duraj, slobodník Tibor Botka, vojak 2. stupňa Michal Jančovič potvrdil svoje kvality, keď počas športového podujatia vynikajúco reprezentoval nielen svoj domovský útvar, ale aj Slovenskú republiku a jej ozbrojené sily.

Trojica príslušníkov ČS PSR ukázala silu kolektívu, keď v disciplíne ,,Firemný beh s dĺžkou trasy 4,2 kilometra prekonala cieľovú rovinku s časom 50 minút a 24 sekúnd a obsadila tak vynikajúce prvé miesto.

Víťazom k dosiahnutému športovému úspechu osobne zablahoželal náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek, náčelník Vojenskej kancelárie prezidenta Slovenskej republiky generálporučík Marián Áč a veliteľ útvaru ČS PSR plukovník Miroslav Ištván.



Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: archív ČS PSR - Dátum: 07.10.2013
Čítanosť: 5679
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share