Preskocit navigáciu

Oficiálna návšteva rumunského prezidenta na Slovensku


Oficiálna návšteva rumunského prezidenta na Slovensku
V stredu 28. augusta pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky rumunský prezident Traian Basesca.
 
Privítací ceremoniál na prednom nádvorí Prezidentského paláca zabezpečili plnými poctami príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky pod velením veliteľa útvaru plukovníka Miroslava Ištvána.
 
Oficiálna návšteva najvyššieho predstaviteľa Rumunska začala stretnutím s hlavou štátu v priestoroch Prezidentského paláca, kde prebehli bilaterálne rokovania. Hostiteľ Ivan Gašparovič v úvode rokovaní vyzdvihol príchod rumunského predstaviteľa na Slovensko práve v období, kedy si Slovensko pripomína udalosti späté so Slovenským národným povstaním. 
 
,,Vážim si, že SR navštevujete práve v období, kedy si pripomíname 69. výročie SNP, aj v kontexte účasti tisícov rumunských vojakov na oslobodzovaní Slovenska,"uviedol slovenský prezident.
 
Najvyšší štátni predstavitelia sa v spoločnej diskusii venovali rôznym témam, nevyhli sa ani otázkam menšín a rozširovaniu Európskej únie.
 
Program dvojdňovej oficiálnej návštevy Traiana Basesca na Slovensku pokračoval 29. augusta v Banskej Bystrici, kde sa zahraničný predstaviteľ zúčastnil na celonárodných oslavách 69. výročia Slovenského národného povstania.

Oficiálna návšteva rumunského prezidenta na SlovenskuOficiálna návšteva rumunského prezidenta na SlovenskuOficiálna návšteva rumunského prezidenta na SlovenskuOficiálna návšteva rumunského prezidenta na SlovenskuOficiálna návšteva rumunského prezidenta na SlovenskuOficiálna návšteva rumunského prezidenta na Slovensku

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 30.08.2013
Čítanosť: 6402
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share