Preskocit navigáciu

ČS PSR pomohla pri organizácii športových hier


ČS PSR pomohla pri organizácii športových hier
V stredu 29. mája usporiadal Domov sociálnych služieb profesora Karola Matulaya (DSSpKM), v mestskej časti Bratislava – Dúbravka športové hry pre ľudí s mentálnym znevýhodnením.
 
Počas pretekov prišiel súťažiacich podporiť starosta mestskej časti Bratislava - Dúbravka pán Ing. Ján Sandtner a veliteľ útvaru Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR) plukovník Miroslav Ištván.  

Celému športovému podujatiu vládla priateľská atmosféra. Súťažilo sa v atletických disciplínach doplnených o zábavné disciplíny (jazda a slalom na bicykloch, kolobežkách a trojkolkách). Medzi najzaujímavejšie disciplíny patril integrovaný beh (beží klient s asistentom) a štafeta na 4x50m.

Aj 29. ročník športových hier DSSpKM  spestrila „Matulayova míľa, ktorou si zamestnanci a dobrovoľníci pravidelne pripomínajú pamiatku na zakladateľa zariadenia, nestora detskej neuropsychiatrie, odborníka na mentálnu retardáciu, profesora Karola Matulaya. Ten počas svojho života aktívne spolupracoval so zariadením a poskytoval mu cenné medicínske poznatky z oblasti psychiatrie a neurológie.
 
K úspešnému priebehu dňa prispeli okrem zamestnancov DSSpKM, študentov Pedagogickej a sociálnej akadémie na Bullovej ulici v Bratislave aj desiati príslušníci ČS PSR (poručíčka Mária Brtáňová, čatár Andrej Vančo, vojačka 2. stupňa Magdaléna Grígerová, slobodník Michal Tašani, vojak 2. stupňa Tomáš Vančík, vojak 2. stupňa Matúš Dudo, vojak 2. stupňa Ján Gála, vojak 2. stupňa Štefan Bilohuščin, vojak 2. stupňa Alexander Medve a vojak 2. stupňa Michal Hochmann).
 
,,Som hrdý na všetkých príslušníkov útvaru, ktorí svojím prístupom a ochotou pomôcť neustále dokazujú, že majú srdce na správnom mieste, zdôraznil plukovník Ištván.
 
 

ČS PSR pomohla pri organizácii športových hier ČS PSR pomohla pri organizácii športových hier ČS PSR pomohla pri organizácii športových hier ČS PSR pomohla pri organizácii športových hier ČS PSR pomohla pri organizácii športových hier ČS PSR pomohla pri organizácii športových hier

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 30.05.2013
Čítanosť: 9526
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share