Preskocit navigáciu

Vzorná reprezentácia útvaru na Majstrovstvách OS SR v cezpoľnom behu


Vzorná reprezentácia útvaru na Majstrovstvách OS SR v cezpoľnom behu
Vo štvrtok 16. mája sa v areáli Vojenskej zotavovne Smrekovica uskutočnili Majstrovstvá ozbrojených síl Slovenskej republiky v cezpoľnom behu. Organizátorom tohtoročných pretekov bol Generálny štáb Ozbrojených síl Slovenskej republiky v spolupráci s vojenským útvarom VÚ 1115 Ružomberok.

Bežci si zmerali svoje sily v troch súťažných disciplínach (beh na 3 km, beh na 4 km a beh na 8 km). Technicky náročná trať s maximálnym prevýšením osemstodvanásť metrov preverila fyzické predpoklady všetkých zúčastnených. Súťažilo sa v štyroch kategóriách (Muži do 30 rokov, Muži od 30 do 40 rokov, Muži od 40 do 50 rokov a Ženy – spoločná veková kategória).

8. ročník bežeckých pretekov privítal pretekárov z rôznych vojenských útvarov. Medzi účastníkmi nechýbalo zastúpenie Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR). Za útvar nastúpili: poručíčka Mária Brtáňová, rotný Emil Duraj, slobodník Jozef Vŕbik a vojak 2. stupňa Tibor Botka.

Počas celých pretekov vládla priateľská atmosféra. Súťažiaci si aj napriek náročnosti terénu dokázali udržať dobrú náladu až do prekonania cieľovej rovinky.

Po pretekoch nasledovalo slávnostné vyhlasovanie výsledkov. Medzi šesťdesiatimi štyrmi pretekármi sa nestratili ani dvaja príslušníci útvaru, rotný Emil Duraj a vojak 2. stupňa Tibor Botka. Rotný Duraj v mužskej kategórii  do 40 rokov obsadil v behu na štyri kilometre 4. miesto a po zdolaní osem kilometrov dlhej trate obsadil vynikajúce 2. miesto. Talentovaný športovec v celkovom poradí skončil na 3. mieste. Vojak 2. stupňa Tibor Botka obsadil v mužskej kategórii do 30 rokov v behu na osem kilometrov výborné 3. miesto.

Vzorná reprezentácia útvaru na Majstrovstvách OS SR v cezpoľnom behuVzorná reprezentácia útvaru na Majstrovstvách OS SR v cezpoľnom behuVzorná reprezentácia útvaru na Majstrovstvách OS SR v cezpoľnom behuVzorná reprezentácia útvaru na Majstrovstvách OS SR v cezpoľnom behuVzorná reprezentácia útvaru na Majstrovstvách OS SR v cezpoľnom behuVzorná reprezentácia útvaru na Majstrovstvách OS SR v cezpoľnom behu

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: archív rtn. Emil Duraj - Dátum: 21.05.2013
Čítanosť: 9997
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share