Preskocit navigáciu

Prezident prijal menovacie dekréty


Prezident prijal menovacie dekréty
Vo štvrtok 16. mája počas nástupných audiencií odovzdali poverovacie listiny do rúk prezidenta Slovenskej republiky dve mimoriadne a splnomocnené veľvyslankyne z Nórskeho kráľovstva a Čiernej Hory.

Privítací ceremoniál na nádvorí Prezidentského paláca zabezpečili príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky pod vedením veliteľa útvaru plukovníka Miroslava Ištvána.

Ako prvú prijal náš najvyšší predstaviteľ mimoriadnu a splnomocnenú veľvyslankyňu Nórskeho kráľovstva Inge Magistadovú. Hlava štátu v úvode stretnutia pozitívne ocenila prejav vlastenectva novej veľvyslankyne, ktorá bola počas slávnostného ceremoniálu oblečená v nórskom národnom kroji. Novovymenovaná ambasádorka v dialógu so slovenským prezidentom pripomenula, že Slovensko a Nórsko majú veľa spoločného a táto skutočnosť pozitívne vplýva na prehlbovanie vzájomnej spolupráce.

Po tomto stretnutí prijal slovenský prezident poverovacie listiny od nastupujúcej veľvyslankyne Čiernej Hory Slavice Milačić. Počas stretnutia vyjadrila ambasádorka vďaku za výraznú pomoc a podporu v snahe o integráciu krajiny do Európskej únie.

Prezident Ivan Gašparovič potvrdil slová veľvyslankyne a zároveň ju ubezpečil, že "Slovenská republika bude aj naďalej robiť všetko pre to, aby pomohla Čiernej Hore naplniť podmienky členstva v EÚ a NATO."

Prezident prijal menovacie dekréty Prezident prijal menovacie dekrétyPrezident prijal menovacie dekréty Prezident prijal menovacie dekréty Prezident prijal menovacie dekréty Prezident prijal menovacie dekréty Prezident prijal menovacie dekréty Prezident prijal menovacie dekréty Prezident prijal menovacie dekréty

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 20.05.2013
Čítanosť: 7212
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share