Preskocit navigáciu

Pomoc a podpora na správnom mieste


Pomoc a podpora na správnom mieste
V ostatných mesiacoch mohla široká verejnosť na základe svojho uváženia poukázať 2% z dane z príjmov vybranej neziskovej organizácii. Niekoľko príslušníkov Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky sa svojim výberom rozhodlo podporiť občianske združenie Liga proti rakovine.
 
Osud onkologicky chorých pacientov nenechal chladných štyridsaťdva profesionálnych vojakov, vďaka čomu sa podarilo vyzbierať finančné prostriedky v celkovej hodnote 1290,63 Eur. Útvar ČS PSR tak nadviazal na dlhoročnú pomoc tým, ktorí to najviac potrebujú.

Peňažné prostriedky poukázané v prospech Ligy proti rakovine umožňujú pripravovať mnohé programy a projekty, prostredníctvom ktorých sa onkologickým pacientom a ich rodinám dostáva praktická pomoc a podpora.

V minulých rokoch sa z vyzbieraných finančných prostriedkov podarilo finančne podporiť projekty, ktoré prispievajú k rozvoju preventívnych, diagnostických, liečebných a rehabilitačných prístupov, otvoriť Centrá pomoci, zorganizovať rekondičné pobyty pre pacientov, otvoriť a financovať náhradné domovy pre rodičov detských onkologických pacientov a začať rozvíjať sieť psychosociálnej starostlivosti pre onkologických pacientov v rámci Slovenska.


Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: archív Liga proti rakovine - Dátum: 02.05.2013
Čítanosť: 8460
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share