Preskocit navigáciu

Silák z ČS PSR obhájil štvrtý titul majstra Slovenskej republiky v silovom trojboji


Silák z ČS PSR obhájil štvrtý titul majstra Slovenskej republiky v silovom trojboji
V sobotu 6. apríla sa v Mestskej športovej hale v Senici uskutočnili Majstrovstvá Slovenskej republiky v silovom trojboji. Medzi súťažiacimi nechýbal ani reprezentant najúspešnejšieho športového klubu v silovom trojboji na Slovensku za rok 2012, príslušník Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky slobodník Peter Zachar.

Hodiny strávené v posilňovni sa talentovanému mladíkovi opäť zúročili a športový úspech nenechal na seba dlho čakať. Po náročnej štvormesačnej príprave sa rodákovi z obce Ružindol podarilo na Majstrovstvách Slovenskej republiky v silovom trojboji, obhájiť titul majstra Slovenska v mužskej kategórii nad 120 kg.

Tohtoročné majstrovstvá boli pre silového trojbojára výnimočné. Ako sám povedal: „obdobie intenzívnej prípravy bolo pre mňa nesmierne náročné, nakoľko som prekonal chrípkové ochorenie a tesne pred súťažou som schudol takmer sedem kilogramov.“

Mladý trojbojár i napriek sťaženým podmienkam dokázal v dvoch disciplínach prekonať svoj osobný rekord a celkovo zodvihnúť neuveriteľných 782,5 kg (drep 312,5 kg, tlak 190 kg a mŕtvy ťah 280 kg).

Napriek výraznému talentu ostáva dvadsaťpäťročný zverenec trénera Pavla Kovalčíka skromným človekom. „Veľmi si vážim ústretovosť a podporu zo strany rodičov, trénera, klubových kolegov ako aj svojich nadriadených,zdôraznil v rozhovore mladý športovec.

Majstrovi Slovenska dnes k dosiahnutému športovému úspechu osobne zablahoželal aj náčelník Vojenskej kancelárie prezidenta SR generálporučík Marián Áč a veliteľ útvaru ČS PSR plukovník Miroslav Ištván.
 

Silák z Čestnej stráže prezidenta SR získal už svoj štvrtý titul Majstra Slovenskej republiky v silovom trojbojiSilák z Čestnej stráže prezidenta SR získal už svoj štvrtý titul Majstra Slovenskej republiky v silovom trojbojiSilák z Čestnej stráže prezidenta SR získal už svoj štvrtý titul Majstra Slovenskej republiky v silovom trojbojiSilák z Čestnej stráže prezidenta SR získal už svoj štvrtý titul Majstra Slovenskej republiky v silovom trojbojiSilák z Čestnej stráže prezidenta SR získal už svoj štvrtý titul Majstra Slovenskej republiky v silovom trojbojiSilák z Čestnej stráže prezidenta SR získal už svoj štvrtý titul Majstra Slovenskej republiky v silovom trojboji

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová, archív SPC Častá - Dátum: 18.04.2013
Čítanosť: 12151
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share