Preskocit navigáciu

Český prezident Václav Klaus pricestoval na poslednú oficiálnu návštevu Slovenskej republiky


Český prezident Václav Klaus pricestoval na poslednú oficiálnu návštevu Slovenskej republiky
Dnes krátko predpoludním pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenska prezident Českej republiky Václav Klaus s manželkou. Prezidentský pár privítali plnými poctami na nádvorí Prezidentského paláca príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky na čele s veliteľom útvaru plukovníkom Miroslavom Ištvánom.

Oficiálna návšteva českého prezidenta začala stretnutím s hlavou štátu v priestoroch Prezidentského paláca. Vrcholní predstavitelia počas stretnutia potvrdili nielen vzájomnú blízkosť oboch krajín, ale aj veľmi úzke a priateľské osobné vzťahy.

Počas vzájomných rozhovorov si obaja štátnici navzájom poďakovali za ústretovú a bezproblémovú spoluprácu. Václav Klaus viackrát ubezpečil nášho najvyššieho predstaviteľa o hĺbke svojich vzťahov k Slovenskej republike. „Naďalej hodlám byť veľkým priateľom Slovenska vo všetkých mojich životných aktivitáchzdôraznil v rozhovore odchádzajúci český prezident.

Súčasťou návštevy Václava Klausa na Slovensku je aj účasť na slávnostnom zasadnutí snemu Združenia podnikateľov Slovenska v Pálffyho paláci v Bratislave, stretnutie s predsedom Národnej rady SR Pavlom Paškom, s primátorom Bratislavy Milanom Ftáčnikom a predsedom vlády Robertom Ficom. Český prezidentský pár sa taktiež zúčastní na návšteve Bratislavského hradu a Katedrály svätého Martina ako aj otvorení vernisáže výstavy s názvom „20 rokov na českých a slovenských námestiach.“

Česká delegácia odcestuje späť do vlasti v stredu 27. februára v popoludňajších hodinách.

Český vrcholný predstaviteľ navštívil našu krajinu už trinásťkrát, no tentoraz ide o jeho poslednú návštevu vo funkcii českého prezidenta. 8. marca si na prezidentskú stoličku sadne víťaz januárových prezidentských volieb Miloš Zeman.


Český prezident Václav Klaus pricestoval na poslednú oficiálnu návštevu Slovenskej republikyČeský prezident Václav Klaus pricestoval na poslednú oficiálnu návštevu Slovenskej republikyČeský prezident Václav Klaus pricestoval na poslednú oficiálnu návštevu Slovenskej republikyČeský prezident Václav Klaus pricestoval na poslednú oficiálnu návštevu Slovenskej republikyČeský prezident Václav Klaus pricestoval na poslednú oficiálnu návštevu Slovenskej republikyČeský prezident Václav Klaus pricestoval na poslednú oficiálnu návštevu Slovenskej republikyČeský prezident Václav Klaus pricestoval na poslednú oficiálnu návštevu Slovenskej republikyČeský prezident Václav Klaus pricestoval na poslednú oficiálnu návštevu Slovenskej republikyČeský prezident Václav Klaus pricestoval na poslednú oficiálnu návštevu Slovenskej republikyČeský prezident Václav Klaus pricestoval na poslednú oficiálnu návštevu Slovenskej republikyČeský prezident Václav Klaus pricestoval na poslednú oficiálnu návštevu Slovenskej republikyČeský prezident Václav Klaus pricestoval na poslednú oficiálnu návštevu Slovenskej republikyČeský prezident Václav Klaus pricestoval na poslednú oficiálnu návštevu Slovenskej republikyČeský prezident Václav Klaus pricestoval na poslednú oficiálnu návštevu Slovenskej republiky

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 26.02.2013
Čítanosť: 10473
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share