Preskocit navigáciu

Nová generalita v ozbrojených silách


Nová generalita v ozbrojených silách
V stredu 30. januára v priestoroch Prezidentského paláca prezident Slovenskej republiky a hlavný veliteľ Ozbrojených síl SR povýšil do prvej generálskej hodnosti, plukovníka Miroslava Korbu a plukovníka Jána Balciara.

Na slávnostnom akte sa okrem ministra obrany SR Martina Glváča zúčastnil aj náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek, náčelník Vojenskej kancelárie prezidenta SR generálporučík Marián Áč, veliteľ Pozemných síl OS SR brigádny generál Ondřej Novosad, veliteľ Síl výcviku a podpory OS SR brigádny generál Ľubomír Svoboda, náčelník Štábu pre operácie GŠ OS SR brigádny generál Jindřich Joch, náčelník Štábu pre podporu operácií GŠ OS SR brigádny generál Juraj Krištofovič, náčelník Štábu strategického plánovania a rozvoja spôsobilostí GŠ OS SR brigádny generál Josef Pokorný ako aj rodinní príslušníci novovymenovaných generálov.

V mene vymenovaných generálov vystúpil veliteľ Vzdušných síl OS SR brigádny generál Miroslav Korba, ktorý vo svojom prejave ubezpečil hlavného veliteľa ozbrojených síl, že obaja vynaložia všetky svoje sily a schopnosti, aby nesklamali vloženú dôveru a vzorne reprezentovali generálsku hodnosť ako aj samotné ozbrojené sily.

Pri slávnostnom akte menovania generálov nechýbali ani príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky, ktorí prispeli k vzornej reprezentácii hlavy štátu.

Nová generalita v ozbrojených siláchNová generalita v ozbrojených siláchNová generalita v ozbrojených siláchNová generalita v ozbrojených siláchNová generalita v ozbrojených siláchNová generalita v ozbrojených silách

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 31.01.2013
Čítanosť: 16128
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share