Preskocit navigáciu

Úspech ČS PSR v minifutbalovom turnaji


Úspech ČS PSR v minifutbalovom turnaji
Pri príležitosti pietnej spomienky na obete leteckej havárie lietadla AN-24 sa uskutočnilo v rámci Ozbrojených síl Slovenskej republiky viacero spomienkových akcií. Jednou z nich bolo aj športové podujatie, ktorým si pripomíname vojenského duchovného pplk. ThLic. Michala Štanga, ktorý 19. januára 2006 tragicky zahynul pri leteckej havárii lietadla vracajúceho sa z mierovej misie KFOR v Kosove.
 
Vo Zvolene sa v dňoch 24. a 25. januára uskutočnil už siedmy ročník športového podujatia s názvom Memoriál pplk. ThLic. Michala Štanga v minifutbale. Memoriál zorganizoval náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky v spolupráci s Vikariátom Ordinariátu GŠ OS SR.
 
Do súťaže sa zapojilo šesť súťažných družstiev z OS SR, medzi ktorými nechýbalo ani družstvo Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR) pod vedením kpt. Davida Kejdanu. Za útvar nastúpili: des. Zdenko Pehanič, slob. Andrej Štibrich, slob. Stanislav Štrbavý, voj. 2. stupňa Kristián Baláž, voj. 2. stupňa Mário Vondra.
 
Pred úvodným hvizdom rozhodcu vystúpil pred nastúpených športovcov s krátkym príhovorom generálny vikár OS a OZ SR plk. Mons. František Počurek, ktorý zaželal všetkým hráčom veľa športových úspechov.
 
Počas osobných súbojov bola u hráčov vidieť nielen súťaživosť a bojovný duch, ale najmä radosť z kolektívnej hry. Turnaj bol odohraný v rámci dodržiavania športových pravidiel fair-play, čomu nasvedčovala skutočnosť, že sa počas turnaja nikto vážnejšie nezranil.
 
Po skončení zápasov sa za prítomnosti zástupcu veliteľa vzdušných síl OS SR plk. Ivana Hůleka uskutočnilo slávnostné vyhlásenie výsledkov. Putovný pohár Memoriálu pplk ThLic. Michala Štanga získalo družstvo Práporu RCHBO z Rožňavy.
 
Výsledná listina:
 
1. miesto – Prápor RCHBO, Rožňava
2. miesto – Čestná stráž prezidenta Slovenskej republiky, Bratislava
3. miesto -  Veliteľstvo síl výcviku a podpory, Trenčín
 


Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 28.01.2013
Čítanosť: 10573
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share