Preskocit navigáciu

Príslušníci ČS PSR navštívili detskú onkológiu


Príslušníci ČS PSR navštívili detskú onkológiu
Väčšina z nás považuje zdravie za samozrejmosť. Jeho hodnotu si uvedomíme až vo chvíli, keď my, alebo niekto z našich najbližších vážne ochorie. Potrebu pomáhať tým, ktorí to najviac potrebujú si uvedomujú aj príslušníci útvaru Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky (ďalej len ČS PSR) a Vojenskej kancelárie prezidenta Slovenskej republiky, ktorí sa v ostatných mesiacoch rozhodli prispieť na detskú onkológiu.
 
V piatok 25. januára navštívili vybraní príslušníci ČS PSR Detské onkologické oddelenie na bratislavských Kramároch, aby odovzdali vyzbieranú sumu. Vojakov ČS PSR v priestoroch Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou srdečne privítala primárka kliniky Detskej hematológie a onkológie MUDr. Daniela Sejnová a vedúca lekárka kliniky pani MUDr. Judita Puškáčová.
 
„Som nesmierne rada, že aj napriek tomu, že sa v súčasnosti čoraz viac skloňuje slovo kríza, dokážete opakovane pomáhať tým, ktorý to najviac potrebujú. Veľmi si to vážim a v mene chorých detí Vám zo srdca ďakujem,“ zdôraznila počas návštevy kliniky pani primárka Sejnová.
 
Úvodné stretnutie vojakov s onkologickými pacientmi prebehlo veľmi spontánne, vojaci navštívili malých i veľkých pacientov priamo na izbách. Detskí pacienti neskrývali radosť z prítomnosti vojakov a po prvotnej hanblivosti prišli na rad i zvedavé otázky. Deti najviac zaujímala výstroj a výzbroj ČS PSR.
 
V období od 18. novembra 2012 do 11. januára 2013 sa vojakom podarilo prostredníctvom dobrovoľnej finančnej zbierky vyzbierať sumu päťstodvadsať Eur. Časť vyzbieraných finančných prostriedkov bola použitá na kúpu užitočných predmetov, ktoré pomôžu detským pacientom spestriť čas strávený v nemocnici. Druhá časť zbierky v hodnote štyristo Eur bola venovaná pani Beáte Rábikovej, matke chorého chlapčeka, ktorá sa z dôvodu starostlivosti o onkologicky chorého syna Peťka nachádza vo veľkej finančnej tiesni. Pani Rábiková prijala finančnú pomoc s veľkou vďakou a pokorou.
 
„Pomáhať je pre nás prirodzené. Dôvod, prečo sme sa rozhodli pomôcť pani Rábikovej je jednoduchý. Dvadsaťštyrihodinová starostlivosť o choré dieťa prináša so sebou často krát veľké finančné problémy. Ak aspoň malou mierou pomôžeme uľahčiť život tejto osudom skúšanej rodine, budeme šťastný,“ povedal veliteľ útvaru plukovník Ištván.

Príslušníci ČS PSR navštívili detskú onkológiuPríslušníci ČS PSR navštívili detskú onkológiuPríslušníci ČS PSR navštívili detskú onkológiuPríslušníci ČS PSR navštívili detskú onkológiuPríslušníci ČS PSR navštívili detskú onkológiuPríslušníci ČS PSR navštívili detskú onkológiu

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 28.01.2013
Čítanosť: 14383
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share